Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Kantoor te Koop in België

​​​​​​​​​​Op zoek naar een kantoor in België dat te koop staat?

​​Nu de rente vrij laag staat (rond 3,5%) en de economische crisis het des te interessanter maakt om te inv​​​esteren in vastgoed, vragen veel bedrijfsleiders zich af of het niet opportuun is om hun kantoren te kopen.

​Voordelen van het kopen van kantoorruimten voor uw bedrijf

De aankoop van vastgo​​​​​​​​​​​​ed biedt voordelen als u wilt investeren of zeker van plan bent om voor lange tijd uw intrek te nemen in uw bedrijfskantoren. Uw onderneming wordt eigenaar van een bedrijfsvermogen, waa​rdoor ze geen huur hoeft te betalen. Het kopen van kantoren voor uw bedrijf biedt ook meer zekerheid dan de klassieke handelshuur, omdat er geen enkel risico op uitzetting bestaat. Uw vennootschap kan de gekochte kantoren ook in de activa opnemen en ze in onderpand geven zo nodig aan afschrijven te geraken.

Indien u als ondernemer vastgoed heeft gekocht om daarin uw kantoren onder te brengen, in plaats van het te huren, geeft u uw bedrijf doorgaans een steviger imago, wat een niet te onderschatten troef is.

Vereisten bij het kopen van een kantoor

U moet echter over voldoende liquide middelen beschikken of op de steun van uw bank kunnen rekenen, want het kopen van kantoren voor een vennootschap of kmo is vaak een behoorlijke investering.

Bij de aankoop van vastgoed moet u zeker grondig over uw beslissing hebben nagedacht, want het gaat om een verbintenis op lange termijn. Naast de gewenste exacte oppervlakte van uw kantoren moet u bij het kiezen van de locatie ook rekening houden met de verwachte groei van uw bedrijf: lokaal, regionaal, nationaal of zelfs internationaal. Op basis van dat criterium bepaalt u in welke Belgische stad de zetel van uw kmo moet komen: bij voorbeeld, ​Brussel, Antwerpen, Charleroi, Gent, Luik of Namen.

Laat u helpen bij uw zoektocht naar een kantoor dat te koop staat

Vervolgens raadpleegt u op gespecialiseerde vastgoedsites of in magazines de advertenties van kantoren die te koop staan. Om in België sneller en gemakkelijker kantoren te vinden die te koop staan, kunt u zich ook inschrijven in een vastgoedkantoor, dat voor u het zoekwerk verricht.​