Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Geschiedenis

​Het verhaal van twee steden en wereldwijde expansie

1783: In 1783 start veilingmeester Richard Winstanley zijn eigen bedrijf in Londen. Zijn voornaamste activiteit? Het kopen en verkopen van vastgoed in opdracht van cliënten. Richard Winstanley’s zoon James nam het stokje over in 1806.

1945: In het door bombardementen verwoeste Londen van na de Tweede Wereldoorlog neemt JLW de omvangrijke taak op zich om grenzen en eigendommen van duizenden stukken grond te documenteren. Al gauw krijgt JLW de verantwoordelijkheid voor een aantal wederopbouwprojecten en de verhuur van de nieuw gebouwde panden.

1968: Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, in El Paso, Texas, vormt een kleine groep van professionals IDC Real Estate, met als doel om de markt verder te professionaliseren. Al snel is IDC de lokale markt ontgroeid. Het bedrijf verhuist naar Chicago, verandert zijn naam in LaSalle Partners en wordt één van Amerika’s meest toonaangevende vastgoedbedrijven. Het bedrijf staat vooral bekend om zijn langdurige klantrelaties.

1997: LaSalle Partners gaat naar de beurs.

2006: Jones Lang LaSalle begint aan een periode van sterke groei, zowel autonoom als met behulp van overnames. De groei duurt voort tot de dag van vandaag. Onder de bedrijven die Jones Lang LaSalle overneemt, bevinden zich Spaulding and Slye, een grote vastgoedspeler aan de oostkust van Amerika. Maar ook andere gerenommeerde bedrijven in Engeland, Spanje en het Midden-Oosten worden overgenomen.

2007: Een volgend druk expansiejaar met vijftien fusies en overnames, inclusief de transactie waaruit Jones Lang LaSalle Meghraj is voortgekomen, het grootste vastgoedbedrijf van India. In Groot-Brittanië namen we Upstream over, een erkend adviesbureau op het gebied van duurzaamheid en vastgoed in Groot-Brittannië, en in Nederland was er de overname van Troostwijk Makelaars O.G. , een toonaangevende vastgoedadviseur in Nederland. En ook de erkenningen gaan door, met als hoogtepunt een eervolle vermelding van het United States Environmental Protection Agency (EPA) voor ons werk op het gebied van energie en duurzaamheid.

2011: Jones Lang LaSalle positioneert zichzelf in Engeland en continentaal europa als duidelijke leider op vastgoedgebied door de fusie met King Sturge. Deze transactie vergroot onze aanwezigheid op de markt en geeft daarnaast diepgang aan onze expertise waardoor we onze dienstverlening kunnen maximaliseren. 

Met de overname van King Sturge in 2011 in Londen bevestigen we onze positie als marktleider in het Verenigd Koninkrijk en op het Europese continent. De overname geeft ons de schaalgrote en expertise om onze dienstverlening te verdiepen en te verbreden. Naast de overname van King Sturge doen we nog acht overnames in de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Australië, Singapore en Indonesië waaronder die van Procon, DST International en Keystone Partners. Ondertussen slepen we belangrijke prijzen in de wacht waaronder de Fortune ‘World’s Most Admired Companies’ in 2011.

2012:
 Acquisities zijn onder meer MPS Property in januari, JER Partners in maart en Credo Real Estate en 360 Commercial Partners in july.​​