Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Case Study

Abercrombie & Fitch in Waterloolaan 20-21, Brussel dankzij JLL

Verkoper/Ontwikkelaar : Alkimmo
Verhuurder:  Abercrombie & Fitch
Winkel: 3.446m²

De flagship store Abercrombie & Fitch is gelegen op de Waterloolaan 20-21, de meest prestigieuze winkelstraat van Brussel. Hier bevinden zich ook andere winkels uit het luxesegment zoals Giorgio Armani, Burberry’s, Gucci, Hacket, etc.

De Waterloolaan is gelegen in de Brusselse bovenstad, aan de Louizalaan en de Gulden-Vlieslaan. Dit gebouw is een prachtig herenhuis van de 19de eeuw (±3.000m²) met een neo-rococo voorgevel. 

JLL handelde als agent voor de eigenaar tijdens deze transactie. 

Voor de uitbreiding in Europa heeft Abercrombie & Fitch aan JLL de opdracht gegeven om een prestigieus gebouw in Brussel of Antwerpen te vinden om hun nieuwe flagship store te vestigen. Dit winkel moest uniek zijn maar ook een commerciële oppervlakte van minimum 1,500m² bieden. 

JLL heeft verschillende gebouwen/vestigingen geselecteerd. Samen met Equilis hebben ze besloten dat het gebouw van Alkimmo in Brussel de beste optie was. 
JLL heeft de commerciële, technische en wettelijke onderhandelingen tussen Abercrombie & Fitch en de eigenaar uitgevoerd. Deze onderhandelingen hebben bijna 18 maanden geduurd voordat de handelhuurovereenkomst uiteindelijk werd getekend. 
De eigenaar Alkimmo heeft aan de eisen van Abercrombie & Fitch kunnen voldoen en heeft het gebouw casco geleverd. Alkimmo heeft ook de prachtige voorgevel naar de originele staat hersteld.
De Brusselse Abercrombie & Fitch flagshipstore is open sinds december 2011.

​​Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Thierry Debourse​​ (+32 2 550 25 25)​​

Alle Case Studies