Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Case Study

Hannover Leasing, één van de marktleiders in de sector van de Duitse gesloten fondsen, mandateerde JLL om hen bij te staan bij de aankoop van de aandelen van RAC 1, het Belair gebouw in Brussel

​​​Hannover Leasing, één van de marktleiders in de sector van de Duitse gesloten fondsen, mandateerde JLL om hen bij te staan bij de aankoop van de aandelen van RAC 1, de vennootschap die eigenaar is van het Belair gebouw in Brussel.

Het gebouw is onderdeel van één van de belangrijkste projecten van stadsvernieuwing in de historische administratieve wijk. Het is ideaal gelegen in het centrum van Brussel en biedt ongeveer 80.000 m², waarvan 65.000 m² kantoorruimte, 14.000 m² multifunctionele en archiefruimte en 1.000 m² voor andere toepassingen. Eigenaren waren een consortium van Breevast (60%) en Immobel (40%).

Het gebouw werd opgeleverd in december 2013 en behaalde een BREEAM 'zeer goed' certificaat. Het is voor 18 jaar verhuurd aan de Belgische Federale Politie.

In het kader van deze missie is JLL er eveneens in geslaagd om voor Hannover Leasing een co-investeerder aan te trekken, met name een grote Aziatische institutionele belegger.

De verkoopprijs van meer dan € 300 miljoen maakt van de Belair een van de grootste onroerend goed transacties ooit in België

​​Voor meer informatie, gelieve Jean-Philip Vroninks contact op te nemen (+32 2 550 28 80)​

Alle Case Studies