Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Sale & Leaseback

Samenwerken met de beste immobiliënexpert om te verkopen aan de beste voorwaarden en binnen de kortste termijn

​​​​​​​​​​​​Sale & L​​ease Back: verkopen en huurder worden

​Uw onderneming bezit kantoren, handelszaken, opslagruimten of ander industrieel vastgoed. Als eigenaar overweegt u die te verkopen. Dan hebt u twee keuzemogelijkheden: 

  • ofwel beslist u zich van uw activa te ontdoen. In dat geval zal ons hoofddoel zijn de waarde te maximaliseren om alle verkoopparameters te optimaliseren.
  • ofwel beslist u uw​ eigendom te verkopen, maar blijft u het gebruiken.

Bij de eerste optie moet u op zoek naar een koper die uw lokalen wil verwerven om ze zelf te gebruiken of om ze te renoveren of herop te bouwen en ze nadien zelf te gebruiken of te verhuren of verkopen.  

De tweede optie is een operatie die bekend is onder de naam "Sale & Leaseback", soms afgekort tot "Leaseback".

De voord​elen van "Sale & Lease Back"

​Deze formule kent al jaren steeds meer succes bij heel wat Belgische en buitenlandse ondernemingen die hun vastgoed willen verkopen. Lease back biedt heel wat voordelen, maar wij bekijken vooral de drie volgende: 

  • u kunt het kapitaal dat u in het gebouw van uw onderneming geïnvesteerd hebt roerend maken (kapitaal dat vaak al jaren geïmmobiliseerd is);
  • u kunt er schulden mee afbetalen en dus uw bedrijfsbalans verbeteren;
  • u kunt anticiperen op een op termijn gepland vertrek uit uw gebouw en dat in alle flexibiliteit voorbereiden. 

​Twee totaal verschillende benaderingen die gespecialiseerde deskundigheid vragen

Voor beide types operaties is een uitstekende kennis nodig van zowel de financiële als de vastgoedmarkt. Want de aanpak voor een verkoop "in lege staat" is anders dan voor een " Sale & Leaseback"-operatie. Het type koper, de presentatie van het te verkopen goed, de informatie aan de kandidaat-koper zullen sterk verschillen afhankelijk van de optie die u kiest.   

De eerste optie veronderstelt een vastgoedbenadering, terwijl de tweede eerder een financiële operatie is. Want bij de tweede optie worden uw lokalen een financieel product dat voor de koper opbrengsten zal genereren. De huurprijs, het type koper, de duur van de huurovereenkomst, en andere bepalingen in de huurovereenkomst zijn elem​​​​enten die de verkoopprijs van uw gebouw zullen beïnvloeden​. 

Met ruim 40 jaar ervaring is ons team "Corporate Solutions", marktleider in België, als uitgelezen partner uitstekend geplaatst voor een operatie van dit type. Ons team van adviseurs in vastgoedtransacties​ zal ongetwijfeld al uw vragen beantwoorden en de beste opties identificeren om uw doelstellingen te halen.​​