Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

Evans Randall verkoopt gebouw Covent Garden in Brussel

De verkoop van dit volledig verhuurde kantorencomplex van 70.000 m² is de op één na grootste transactie op de Belgische markt in 2014​


Brussel, 23 december 2014 –  Evans Randall, de niet-beursgenoteerde Britse investment banking en private equity-groep, heeft Covent Garden, een kantorencomplex van 70.000 m² in Brussel, verkocht aan Hannover Leasing, in partnership met een grote Aziatische institutionele belegger.

Covent Garden is het belangrijkste actief van de vennootschap "Immobilière Du Royal Rogier SCS" (IRR).

Evans Randall werd geadviseerd door JLL en Clifford Chance. Hannover Leasing en hun partner werden geadviseerd door DTZ, Loyens & Loeff en Linklaters.

De verkoop van het gebouw, dat een 26 verdiepingen tellende toren en 10 verdiepingen aanpalende toren omvat op het Charles Rogierplein, vertegenwoordigt de op één na grootste transactie op de Belgische markt in 2014.

Evans Randall kocht de gedeeltelijk voltooide gebouwen  in 2007 en financierde de overige bouwwerken tot en met de afwerking ervan. Evans Randall verhuurde inmiddels meer dan 50.000 m² van het gebouw aan de Europese Commissie en haar agentschappen  en bereikte een bezettingsgraad van 100% in 2012 wanneer de resterende circa 20.000 m² werden verhuurd, bovendien met een minimale resterende huurtermijn tot 2032.

Kent Gardner, CEO van Evans Randall zegt:  "Het bekomen positieve prijsniveau weerspiegelt niet alleen de kwaliteit van het actief, maar ook ons vermogen om te opereren in een uitdagende markt. De lage rente in Europa benadrukt de waarde van een uiterst veilige, langdurige inkomstenstroom, wat we hebben bereikt met de verhuring aan de Europese Commissie. Covent Garden is een mooi voorbeeld van onze strategie om hands-on asset management in te zetten op korte tot middellange termijn, ter voorbereiding van duurzame investeringen op lange termijn. "

"We organiseerden een verkoopproces van dit bekend kantoorgebouw en zwengelden een sterke interesse aan van nationale en internationale investeerders. Dit resulteerde in de tweede grootste transactie van 2014 wat de aanhoudende belangstelling aantoont voor "core" vastgoedinvesteringen op de Brusselse markt.", zegt Jean-Philip Vroninks, hoofd van Capital Markets Belux bij JLL.​