Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

Verkoop van het retail park “Les Dauphins” bij JLL


Brussel, 16 juni 2015 - JLL kondigt de verkoop aan van de vennootschap Parc Commercial Les Dauphins SA, eigendom van MITISKA REIM, namens haar gespecialiseerde vastgoedfonds 'First Retail International' en A.B.L.I. NV,  aan Fidelity Worldwide Investment.

De vennootschap, Parc Commercial Les Dauphins SA, is eigenaar van het 'Les Dauphins' retail park in Moeskroen, België.

Het Parc Commercial Les Dauphins is een 23.000 m² groot modern retail park met 620 gratis parkeerplaatsen. Dit nieuw ontwikkeld retail park (°2013) beschikt over 30 winkels met als trekkers Delhaize en H&M. Andere huurders zijn onder andere Krëfel, Zeb, JBC, Maisons du Monde, Pizza Hut en Hema. Het park is 100% verhuurd. Fotovoltaïsche zonnepanelen op het dak voldoen aan de elektriciteitsbehoefte van verschillende huurders.
Website: www.parclesdauphins.be

De verkopers werden geadviseerd door JLL.

Baker & McKenzie trad op als juridisch adviseur van Fidelity.


MITISKA REIM is een vastgoed beheersmaatschappij met hoofdkantoor in Brussel. MITISKA REIM beheert het vastgoedfonds "First Retail International" (FRI), dat een investeringscapaciteit heeft van 200 miljoen euro gericht op retail parken in Europa. FRI's huidige portefeuille vertegenwoordigt een totale investeringswaarde van 100 miljoen euro.

A.B.L.I., gebaseerd in Erpe-Mere, is een Belgische promotor van innovatieve retail en residentiële vastgoedprojecten. Naast het retail park 'Les Dauphins' bestaat hun portefeuille uit retail parken in Oudernaarde, Wetteren, Sint-Truiden en Libramont. Zij zijn ook ontwikkelaar van het nieuwe retail park in Estaimpuis.

Fidelity Worldwide Investment is een gerenommeerde vermogensbeheerder die beleggers wereldwijd bijstaat, met meer dan 255 miljard euro aan vermogen onder beheer. Het Parijse vastgoedteam van Fidelity heeft dit actief verworven ten behoeve van hun open-ended institutioneel vastgoedfonds FIREF Eurozone Select.