Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

Terrein van 75 aren verkocht in Naninne met bemiddeling van JLL


​​​​Brussel, 22 april 2015 –  Het industrieel team van JLL kondigt de verkoop aan van een grond in een gemengde zone in Naninne, periferie van Namen, langs de N4. De eigenaar en zijn huurder, de handelszaak in gereedschap voor vakmensen VBH Hody, hadden de verkoop van het eigendom exclusief toevertrouwd aan de vastgoedmakelaar JLL.

De grond, die 75 aren groot is, werd verkocht in minder dan een week aan Databuild Investments. De site zal worden herontwikkeld met een gebouw van ± 2.300 m² en 60 parkeerplaatsen, ontworpen voor commerciële enseignes. M. Bricolage en Ava Papier worden verwelkomd als toekomstige huurders.  

Databuild Investments, in 2002 opgericht, is een belangrijke ontwikkelaar in de Belgische Retail sector. Het bedrijf heeft over de laatste 5 jaar zo'n 54.000 m² Retail Warehouses ontwikkeld. In 2012 werd er door de GVV (Gereglementeerd Vastgoedvennootschap) Retail Estates een participatie van 62% genomen in Databuild.

De opschortende clausules voor het verkrijgen van de socio-economische  en stedenbouwkundige vergunningen en de karststudie (geologische studie) duurden 21 maanden. De ontwikkeling van de commerciële zones is een job van hoge toegevoegde waarde, dat kennis op vele complementaire vakken vereist. Het is tevens een type onroerend goed dat, indien verhuurd aan goede enseignes, gemakkelijk doorverkocht kan worden aan investeerders.