Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

CBRE Global Investors verkoopt iconische toren in Brussel


Brussel, 9 maart 2015 - CBRE Global Investors, die optreedt namens het CBRE European Office Fund & het Investa Office Fund, kondigt de afronding aan van de verkoop van 100% van de aandelen van "BastionTower I SA" met als voornaamste actief de Bastion Tower, aan Schroder REIM, die optreedt namens twee klanten.

De Bastion Tower biedt 35.000 m², bestaat uit 26 verdiepingen kantoorruimte en heeft een hoogte van 100 meter, waardoor het een van de meest beroemde kantoortorens van Brussel is. De toren ligt aan het Marsveldplein in de Europese wijk van Brussel. De kantoortoren is verhuurd aan verschillende huurders waaronder Freshfields Bruckhaus Deringer, Michael Page International en de Ambassade van Oostenrijk.

De Bastion Tower werd ontworpen door architect Goffaux in 1965 en werd sindsdien meerdere malen gemoderniseerd. Het CBRE European Office Fund & het Investa Office Fund verworven het pand in 2007 als onderdeel van hun Europese strategie.

"We organiseerden een gestructureerd verkoopproces voor dit iconische kantoorvastgoed, waarbij we sterke belangstelling verkregen van nationale en internationale investeerders. Deze verkoop getuigt ook van de blijvende belangstelling voor grote kwaliteitsvolle gebouwen in Brussel vanwege internationale investeerders." zegt Adrian Glatt, National Director in het JLL Belux Capital Markets team.

CBRE Global Investors werd geadviseerd door JLL, C&W, Loyens & Loeff en Lydian.

Schroder REIM werd geadviseerd door Linklaters.