Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

aik koopt historisch gebouwencomplex van  CBRE Global Investors in de Europese wijk van Brussel​


​Brussel, 30 juni 2015 –  Het JLL Capital Markets team meldt dat aik, een Duitse investeerder, het kantoorgebouw "Science 14", gelegen aan de Wetenschapsstraat 14 te Brussel, heeft aangekocht in naam van één van zijn vastgoedfondsen gelanceerd voor een Duits pensioenfonds. De verkoper was CBRE Global Investors, eveneens in naam van één van zijn fondsen.

De drie onderling verbonden gebouwen bieden een totale verhuurbare oppervlakte van 12.000 m². Ze zijn zo goed als 100% verhuurd aan 15 verschillende huurders. Het gebouwencomplex ligt in de Europese wijk van Brussel, tussen het prestigieuze Frère-Orbanplein en de bekende Belliardstraat. De gebouwen "Belliard" en "Atrium" werden gebouwd in de jaren '50 en '60 terwijl het prestigieuze "Mansion-house", gelegen vlak aan het Frère-Orbanplein, dateert uit de 19de eeuw. Het geheel werd in 2008/2010 gerenoveerd. Door de verschillende bouwjaren werd een opmerkelijk contrast gecreëerd tussen historische architectuur en moderne gevelelementen. Met zijn verfijnde elegantie is het geheel een echte eye-catcher in het Brusselse CBD.  

Dr.Stephan Hinsche, woordvoerder van de raad van bestuur van aik, zegt: "Onze nieuwste investering is een mooie aanvulling op onze huidige Brusselse portefeuille van 9 gebouwen.

Dit opmerkelijk geheel van gebouwen op een centrale locatie van de Belgische hoofdstad met zijn multi-tenant structuur voldoet precies aan onze  investeringscriteria die naar zekerheid streven."  

De verkoper werd geadviseerd door Cushman & Wakefield, de koper werd geadviseerd door JLL.