Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

JLL adviseert Mobis bij de realisatie  van haar nieuwe Europees Distributie Centrum te Beringen


Brussel, 1 juli 2015 –  De vastgoedmakelaar JLL adviseerde en begeleidde Mobis Parts Europe bij de aankoop van een site van 12Ha in Beringen voor de bouw van een nieuw Europees distributie centrum van +/- 55.000 m² state-of-the art logistiek met mogelijke uitbreiding tot 75.000 m² en 3.000 m² kantoren.

Het nieuw EDC zal instaan voor de afhandeling van alle inbound-goederen voor de Europese markt en de toelevering aan zes andere regionale distributiecentra voor Mobis Parts Europe alsook voor de rechtstreekse bevoorrading van de dealers van zustermerken Kia en Hyundai in de Benelux, Frankrijk en Zwitserland.

JLL slaagde erin de aankoop van de site van 12Ha op het industrieterrein van Ravenshout te Beringen veilig te stellen na uitvoerig te hebben bemiddeld met de gemeente Beringen, verkoper van de site. Daarnaast begeleidde JLL Mobis Parts Europe in het concept, lay-out en de technische specificaties van het project. JLL begeleidde ook Mobis Parts Europe bij de projectopdracht voor de realisatie van het EDC ten aanzien van Goodman.

'Na het begeleiden van Stanley Black & Decker in de aankoop van 15 Ha grond en een turnkey-project voor de bouw van een nieuw EDC van 75.000 m² in 2012 (grootste logistieke transactie sinds 2009) zijn wij natuurlijk zeer verheugd om opnieuw de grootste logistieke transactie te mogen bemiddelen sinds SB&D.

Dit toont ook aan dat onze marktkennis en professionele aanpak hoog gewaardeerd wordt door onze internationale klanten' bevestigt Christophe Golenvaux, Associate Director Industrial Agency bij JLL. Deze transactie toont opnieuw de aantrekkelijkheid aan van de logistieke  as E-313 en het Albertkanaal voor het vestigen van een EDC voegt Walter Goossens hier aan toe.

​​​​JLL werd intussen ook exclusief belast met  de verkoop  van het kantoorgebouw (+/- 3.277 m²) gelegen te Lummen waar tot op heden het hoofdkantoor van Mobis Parts Europe gevestigd is en dat mee zal verhuizen naar Beringen in juli 2016.