Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Antwerpen

Nieuwe regionale zetel voor Crelan Bank te Antwerpen met tussenkomst van JLL


Antwerpen, 13 juli 2015 –  Het Office Agency team van JLL is blij te melden dat de bank Crelan 4.600 m² gaat huren in de gloednieuwe ‘Post X site’ te Berchem, eigendom van IRET ( Eric De Vocht).

Na de recente verkoop van haar huidige site aan de Mechelsesteenweg, te Antwerpen, verhuist Crelan haar regionale zetel begin 2017 naar de Post X site  aan het treinstation te Berchem, Antwerpen. De keuze om circa 4.600m² te huren op deze locatie heeft onder meer te maken met de uitstekende ligging van het project qua openbaar vervoer en haar uitstekende zichtbaarheid langsheen de ring van Antwerpen. Crelan zal haar intrek nemen in het L-vormige gebouw langs de Ring-zijde van de site, net als Kuehne + Nagel.

Het kantoorproject Post X is een stedelijk vernieuwingsproject van circa 115.000 m² met een gezonde mix van voornamelijk een kantoor- en opleidingsprogramma aangevuld met horeca, retail, hotel, diensten en ontspanningsmogelijkheden.
Het kantorengedeelte is verdeeld over verschillende gebouwen waarvan één reeds aan Syntra werd verkocht (9.500m²) voor eigen gebruik.  
De unieke locatie van Post X is een troef voor bedrijven die mikken op een toekomstgerichte mobiliteit. De goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de nabijheid van het station Antwerpen-Berchem spelen daarbij een belangrijke rol.

Crelan heeft voor Post X te Antwerpen gekozen omdat de strategische ligging het levendige van de stad combineert met een optimale bereikbaarheid. De coöperatieve bank Crelan vindt het ook belangrijk dat het hier om een passief kantoorgebouw gaat en heeft ook dat aspect laten meewegen in de keuze. De nieuwe regionale zetel van Crelan zal dus naast het milieu-aspect alle faciliteiten van een moderne nieuwbouw bieden. 

Het dossier werd begeleid door vastgoedadviseur JLL.​