Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

Allianz verkoopt Singel Building te Berchem


Brussel, 15 juli 2015 –  De Singel Building (het vroegere « Marsh House ») is verkocht aan Koramic Real Estate. Voor Koramic Real Estate is het haar eerste aankoop in Antwerpen. Deze transactie kwam tot stand onder begeleiding van JLL.

Het zeer opvallende gebouw aan de Uitbreidingstraat 180 te Berchem is  gekend dankzij haar uitzonderlijke zichtlocatie. Het gebouw is zichtbaar vanop de Singel en de Ring en is gelegen naast het Rubens complex en het nieuwe Onyx gebouw. Rechts aangrenzend is het gebouw Berchemse Poort recent gekocht door Elad Brody, ook via JLL.

Totale oppervlakte van het nu verkochte Singel Building is 6.732 m², en bestaat uit een gelijkvloers en 6 verdiepen alsook 86 parkings in twee ondergrondse verdiepingen.

De verkoper  ALLIANZ Benelux tekende, tegelijk met de verkoop, een nieuw huurcontract voor de gehele vierde verdieping ofwel 877 m². Ook Partena tekende een nieuw huurcontract voor het gehele gelijkvloers ofwel 1.117 m².

Koramic RE zoekt nu huurders voor de resterende beschikbare oppervlakten, hoofdzakelijk de 3 aaneensluitende verdiepen (3.000 m²) die Marsh begin van het jaar verliet. Gezien het beperkt aanbod van zulke grote ruimten in het bestaande gebouwenaanbod in Antwerpen, zijn zowel Koramic RE als JLL hoopvol dat er snel een huurder voor deze ruimte zal gevonden worden.

JLL begeleidde deze belangrijke transacties voor Antwerpen.