Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

Aberdeen verwerft Livingstone II SA/NV met de hulp van JLL


JLL informeert dat Aberdeen 100% van de aandelen van de vennootschap Livingstone II SA/NV verwierf, eigenaar van het Livingstone II kantoorgebouw, gelegen in het hart van de Europese wijk in Brussel.
De aandelen werden van Cofinimmo NV overgekocht door Aberdeen European Balanced Property Fund, een beleggingsfonds in core vastgoed beheerd door Aberdeen Asset Management.

In 2014 voltooide de vennootschap Livingstone II SA/NV de volledige renovatie van het kantoorgebouw, dat een bovengrondse oppervlakte biedt van 16.000 m², verdeeld over zes verdiepingen. In mei 2014 werd het hele gebouw,  gelegen op wandelafstand van het hoofdkantoor van de Commissie en van de meeste andere Europese instellingen, voor een periode van 15 jaar verhuurd aan de Europese Commissie, die het pand gebruikt als een nieuw opleidingscentrum voor haar personeel.

Gert-Jan Kapiteyn, fondsbeheerder van het Aberdeen European Balanced Property Fund, zegt: "De overname gerelateerd aan het Livingstone II gebouw, een actief van hoge kwaliteit in het hart van Europa, is een zeer goede aanvulling op de portfolio. Het biedt onze investeerders op lange termijn veilige inkomsten met groeipotentieel. "

Cofinimmo werd in deze transactie exclusief geadviseerd door JLL:
"We organiseerden voor deze mooie transactie  in het kantoorsegment een gestructureerd verkoopproces om sterke concurrentie van nationale en internationale investeerders aan te trekken. Met deze deal heeft Aberdeen bewezen dat ze het juiste team en de juiste middelen in huis hebben voor het succesvol afronden van een transactie van deze omvang in een zeer concurrentiële omgeving", zegt Vincent van Bree, National Director, van het JLL Belux Capital Markets team.

Baker & McKenzie trad op als juridisch adviseur voor Aberdeen, Axxio als technisch expert en Deloitte voor fiscaal en financieel advies.