Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

JLL realiseert voor Trafic de grootste logistieke transactie van 2015 in Wallonië


JLL kondigt de bouw aan van een nieuw logistiek centrum voor winkelketen TRAFIC, huurder van WDP, een Gereglementeerde Vastgoed Vennootschap (eerder "BEVAK"). WDP is de grootste GVV gespecialiseerd in opslagruimten in België.

WDP gaat 21.000m² op maat bouwen voor Trafic in Heppignies (Fleurus) in de noordelijke periferie van Charleroi, op een terrein van 16 ha dat een paar jaar geleden gekocht werd van GSK. Er kan op deze site nog 60.000 m² gebouwd worden voor andere gebruikers.

Het nieuwe gebouw wordt operationeel in mei 2016 en zal initieel 25 voltijdse equivalente banen creëren. Trafic, een familiaal bedrijf, behoudt haar sterke verankering in Florennes (hoofdgedeelte van haar logistiek en hoofdkantoor) waar de logistieke activiteit goed is voor ongeveer 100 voltijdse equivalenten, die allemaal zullen worden behouden. Op dit moment is Trafic eigenaar van 81 winkels (discount non-food producten) in Wallonië, Brussel en Vlaanderen maar ook in Frankrijk en in Luxemburg. Deze nieuwe logistieke hal kadert in een duidelijke groeistrategie van de verkooppunten in de komende jaren.

JLL heeft gedurende 2 jaar aan dit project gewerkt samen met Trafic en WDP, om de beste logistieke en financiële oplossing te bepalen. Deze transactie is de grootste van 2015 in Wallonië.