Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

JLL versterkt zijn retailafdeling Benelux

De marktleider in professioneel vastgoed kondigt de komst van een nieuwe directeur aan die verantwoordelijk wordt voor de ontwikkeling van het retail departement in de Benelux


Brussel, 15 januari  2016 –  JLL heeft het genoegen om Thierry Debourse te verwelkomen bij zijn team als verantwoordelijke voor de retailafdeling Benelux. Zijn taak is om de retail-activiteiten uit te breiden in de snel groeiende commerciële vastgoedmarkt. Thierry Debourse wil de dynamiek van de markt gebruiken om het marktaandeel van JLL te vergroten, en wil tegelijk de aanzet geven tot een nieuwe manier van werken. In een wereld in verandering, heeft de markt nood aan nieuwe paradigma's en innovatieve partners.

" Vanaf 15 januari 2016 zal Thierry Debourse de leiding op zich nemen van de retailafdeling van JLL in België, Luxemburg en Nederland. Hij wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze afdeling met als doel om de afdeling te versterken en een nieuwe impuls te geven. Thierry beschikt over de nodige ervaring en energie om deze nieuwe uitdaging aan te gaan." zegt Vincent H. Querton, International Director en Managing Director van JLL Benelux.

Thierry Debourse heeft zijn hele loopbaan in de vastgoedsector uitgebouwd. Na zijn studies begon hij zijn professionele loopbaan bij Cushman & Wakefield, waar hij 24 jaar heeft gewerkt binnen de retailafdeling. "Een ervaring die mij heeft toegelaten om alle aspecten van professioneel vastgoed te leren kennen en om verschillende uitdagingen aan te gaan", zegt de vastgoedexpert. In de laatste 5 jaar was hij verantwoordelijk voor de creatie en de ontwikkeling van hun kantoor in Luxemburg. Waarom dan het team van JLL vervoegen? "Cushman & Wakefield werd overgenomen door DTZ.  Deze overname ging gepaard met een wijziging in het management en met een filosofie die mij niet pasten. Ik verwacht persoonlijk dat mijn medewerkers groeien en opbloeien in hun werk, en dit was niet meer mogelijk in deze omstandigheden. Ik besloot dus om het bedrijf te verlaten. Daarna heb ik Vincent Querton ontmoet, die mij een nieuwe uitdaging voorstelde: de retailactiviteiten van JLL ontwikkelen. Ik heb dit voorstel aangenomen omdat de uitdaging boeiend is, omdat we dezelfde waarden delen qua beheer en omdat we beiden overtuigd zijn dat het de dag van vandaag noodzakelijk is om op een andere manier zaken te doen, met meer respect voor mens en omgeving. De markt is op zoek naar een alternatief, wij voldoen aan zijn verwachtingen", zegt Thierry Debourse.

​Thierry Debourse, Head of Retail Benelux, gaat samenwerken met Walter Goossens, Head of Retail Belgium, met Chris van Kaam, Head of Retail Nederland, en met de Luxemburgse retailafdeling. Met deze versterking van het team bevestigt de intentie van JLL om zijn commerciële vastgoedactiviteiten verder te ontwikkelen.​