Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

JLL realiseert de verkoop van 8 hectare industriegrond in de Gentse Haven aan het consortium ‘Dredging International, Envisan, Jan De Nul, Deme Environmental Contractors’


​Dredging International nv, Envisan nv, Jan De Nul nv en Deme Environmental Contractors nv hebben een akkoord bereikt over de aankoop van circa 8 hectare industriegrond in Gent-Evergem. Het consortium is reeds eigenaar van de aanpalende Kuhlmannsite en zal  deze 17 Ha  - na sanering - mee onderbrengen in de chemiecluster ‘Dockland’. JLL bemiddelde de verkoop.

Volgend op de beslissing om de activiteiten in Gent-Evergem stop te zetten, nam de verkoper eind 2014 JLL als vastgoedadviseur onder de arm om haar gehele site te waarderen, te commercialiseren en haar te begeleiden in het verkoopproces. 

Het industrieterrein in kwestie bevindt zich in de Gentse Haven, langsheen de Kuhlmannkaai te Gent/Evergem. Het terrein heeft een totale oppervlakte van 81.546,68 m². De brownfield wordt momenteel nog gesaneerd.

Het consortium is reeds eigenaar van een aanpalend terrein en verwerft zo in totaal circa 17 hectare industrieterrein. De betreffende gronden zullen – na sanering – ondergebracht worden in de chemiecluster ‘Dockland’. Dockland wil in de Haven van Gent een eerste bedrijventerrein met omgevingsvergunning realiseren, waar chemische bedrijven en dienstverleners zich kunnen vestigen zonder zelf allemaal afzonderlijk het hele vergunningstraject te moeten doorlopen. Het Havenbedrijf Gent zal de gronden verwerven, om ze aan Dockland in concessie te geven.

​JLL merkt op dat met deze verkoop de grootste grondtransactie van de laatste jaren in de Gentse Haven werd gerealiseerd.​