Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Antwerpen

JLL breidt haar kantorenaanbieding uit in Gent dankzij mandaat Zuiderpoort


​Antwerpen, 16 februari 2016 –  JLL heeft naast haar verhuurmandaat van Tetris Business Park een tweede belangrijk verhuurmandaat binnengehaald in Gent.  De eigenaars van het 70.000 m² grote kantoorcomplex Zuiderpoort vertrouwden de commercialisatie aan JLL toe.

Zuiderpoort is gelegen aan de zuidkant van Gent en geniet van een zeer toegankelijke en zichtbare locatie. Dit BREEAM very good complex biedt niet alleen uitstekende en flexibele kantoren maar ook tal van diensten aan zijn huurders zoals conciërgerie, schoonheidssalon, wasserette, carwash, koffiehoek met WIFI-hotspot en de eerste Starbucks on the go in Vlaanderen.

JLL is nu exclusief letting coördinator van Zuiderpoort en voorziet een integrale aanpak voor de commercialisatie met een optimale samenwerking met andere makelaars in de kantoormarkt. 

De opdracht is nu de 13.529m² die eerstdaags vrijkomt, door het vertrek van de Universiteit Gent en iMinds, terug in te vullen met kwaliteitsvolle, lange-termijn huurders.

Met een totale stock van 1,2 miljoen m² kantoorruimte is Gent de tweede grootste kantoormarkt in Vlaanderen na Antwerpen. In Gent bestaat 15% van de stock uit nieuwe gebouwen, wat de laatste jaren gezorgd heeft voor een dynamiek in de verhuur- en verkoopmarkt. Zo was 2015 opnieuw een uitstekend jaar met een opnamevolume van 49.722 m², 42% meer dan in 2014. Grote volumes werden verhuurd in goed bereikbare kantoorgebouwen in het stadscentrum, dat goed was voor 54% van het opgenomen volume in 2015.

De beschikbaarheid in Gent blijft lager dan in andere Vlaamse steden. Eind 2015 was 65.950 m² beschikbaar, wat 5,2% van de stock vertegenwoordigt.

Momenteel wordt er 21.000 m² speculatief ontwikkeld. Onder druk van de grote vraag en dankzij de beschikbaarheid van nieuwe duurzame kantoorruimte steeg de tophuurprijs naar € 155/m²/jaar, een stijging met 3% ten opzichte van 2014 en 7% hoger dan de tophuurprijs in Antwerpen.

JLL meent dit mandaat snel tot een goed einde te kunnen brengen dankzij de geringe leegstand van 5,2% in de Gentse kantoormarkt en de gunstige ligging in het zuiden van Gent wat nog steeds de meeste bedrijven aantrekt.