Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

DOCKS BRUXSEL: nog maar 6 maanden tot de opening - #timelapse

Over precies 6 maanden, op 20 oktober 2016, opent Docks Bruxsel zijn deuren.


​​De bouw van het toekomstige winkel district is klaar en de afwerking vordert gestaag. Wie onlangs over de Van Praetbrug is gereden, heeft al kunnen merken dat de wijk erg veranderd is en dat je bij het binnenrijden van Brussel langs deze kant nu een heel ander zicht hebt.

Docks Bruxsel is het eerste winkel district van Brussel dat een brede waaier aan activiteiten aanbiedt. Shoppen is uiteraard een van de ingrediënten van die mix, met niet minder dan 35 merken die voor het eerst te vinden zullen zijn in een Brussels winkelcentrum. Maar er zijn ook culturele activiteiten, met 8 filmzalen van Belga Films, en een evenementenzaal met 2500 plaatsen en een terras dat een indrukwekkend uitzicht biedt op de stad. Verder komt er een indooravonturenpark, het eerste in België. Docks Bruxsel is een wijk op zich met allerlei handelszaken, horeca, animatie en cultuur. Tal van handelaars hebben zich al laten verleiden door die formule want bijna alle winkelruimte is intussen verhuurd.

De ontwikkelaars van het project wilden ook het industriële verleden van de site in de kijker zetten. Het nieuwe winkel district omvat daarom ook een gebouw van de Poêleries Godin, een van de oudste in België, en dat de werknemers "de kathedraal" noemden omdat het zo imposant was. Op de derde verdieping is er ruimte voor een museum dat die geschiedenis zal belichten.

De eerste sleutels zijn al aan sommige retailers bezorgd die klaar zijn met hun binnenafwerking. De ruimte rond het centrum raakt stilaan ingevuld en op dit ogenblik wordt gewerkt aan een enorme plantenmuur bij een van de ingangen.

De opening komt dichterbij en de concrete vorderingen van de werf laten er geen twijfel over bestaan: 20 oktober is morgen al!

De vooruitgang van de werf in minder dan een minuut

De werf begon in 2013 en heeft op geen enkel ogenblik vertraging opgelopen ten opzichte van de voorziene planning. Drie jaar lang werden er elke dag beelden gemaakt die aantonen hoe snel de grootste Brusselse werf van de voorbije jaren veranderd is. Die beelden zijn nu te zien in deze indrukwekkende timelapsevideo.​

Equilis heeft het beheersmandaat voor Docks Bruxsel toevertrouwd aan JLL. Het nieuwe shopping district vlakbij het kanaal opent op 20 oktober de deuren.