Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Antwerpen

Groep Heylen bouwt 50.000 m² logistieke ruimte in Grobbendonk


​Antwerpen, 19 mei 2016 - Begin april start Groep Heylen met de bouw van 50.000 m² logistieke ruimte op de terreinen van Antwerp East Port te Grobbendonk. JLL bemiddelde bij de verhuring van een gebouw van 40.000 m², onderdeel van het project, aan een logistieke dienstverlener die het zal exploiteren als Europees distributiecentrum voor een internationaal bedrijf,  waarvan de naam vertrouwelijk is.  Het gebouw wordt in november 2016 opgeleverd en zal op termijn werk verschaffen aan circa 200 mensen. Dit aantal zal in het hoogseizoen met nog eens met 300 mensen groeien.

 “Er is nog vertrouwen in logistieke activiteit in Vlaanderen”, concludeert David Batens, Business Development Director bij Groep Heylen, tevreden. “Als een grote internationale speler zijn Europese logistieke hart in Grobbendonk vestigt, dan spreekt dat vertrouwen uit. Vertrouwen in onze economie, in onze werknemers en natuurlijk ook vertrouwen in Groep Heylen. Steeds meer internationale ondernemingen ontdekken de authentieke kracht en dynamiek van onze groep.”

“Het was van bij het begin duidelijk dat de ligging langs het Albertkanaal met een directe toegang tot de containerterminal een belangrijk element was voor de keuze van de locatie door de eindgebruiker. Bij de diverse gesprekken werd extra aandacht gevestigd op de hoogwaardige technische specificaties en duurzaamheid van de gebouwen evenals de multimodaliteit.” aldus Ignace Casteleyn van JLL.

“Het is duidelijk dat het concept van Antwerp East Port aanslaat bij de grote logistieke dienstverleners”, weet David Batens. “De meerwaarde is dan ook manifest. Wij halen duizenden vrachtwagens weg uit de oververzadigde verkeersassen rond Antwerpen. Bovendien besparen wij ook op ritten binnen de logistieke schakels. De goederen worden door DP World van de schepen gehaald. Die goederen worden van daar rechtstreeks naar het Europees distributiecentrum gebracht zonder op de openbare weg te komen. Daar vertrekken ze nadien meteen naar de eindbestemming. De economische en ecologische meerwaarde is duidelijk.”

Deze nieuwe fase in de uitbouw van Antwerp East Port is zeer belangrijk. Eerder werd er al 36.000m² ingericht voor Sumitomo en Bleckmann, twee grote logistieke operatoren. Samen met de 50.000 extra, zal straks meer dan de helft van de beschikbare 115.000 m² in gebruik zijn, en ook voor de resterende oppervlakte lopen gesprekken met potentiële gebruikers. 

De werkzaamheden aan de nieuwbouw zijn gestart op 4 april en de oplevering is voorzien voor begin november 2016. “Geen eenvoudige opdracht”, beseft David Batens. “Want opgeleverd, betekent ook klaar voor gebruik. Maar met onze expertise, ons eigen bouwteam van ingenieurs, een goede architect en een ervaren aannemer moet dat lukken.”

Eigenaar Wim Heylen van Groep Heylen wijst er op dat ook hier , ondanks de snelheid waar mee gewerkt wordt, de waarden van de groep worden gerespecteerd. “Wij willen een esthetisch verantwoord complex bouwen dat beantwoordt aan al onze eisen. Dat wil zeggen dat het gebouw na deze gebruiker ook nog geschikt moet zijn voor een volgende gebruiker en dat het gebouw zo ecologisch mogelijk wordt gebouwd en exploiteerbaar moet zijn. Onze snelheid en slagkracht als ondernemer staan onze consequente opstelling op die punten nooit in de weg.”

Copyright foto: www.wil-ma.com - www.wastiau.be