Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

​JLL adviseert privé eigenaar bij de verkoop van het Hilton Grand Place Brussel

Bekend hotel tegenover het centraal station in Brussel verkocht aan het beursgenoteerde Pandox AB (Nasdaq Stockholm).


Brussel, 23 september 2016 –  JLL adviseerde een privé-opdrachtgever bij de verkoop van het Hilton Brussels Grand Place, Brussel, België, aan de Zweedse hoteleigenaar/-exploitant Pandox AB. De verkoopprijs voor het hotel bedraagt € 55 miljoen, een record voor de Belgische hoofdstad.
 
Het Hilton Brussels Grand Place opende in november 2014 als Hiltons paradepaardje in België. Het bestaat uit 224 kamers, een restaurant, een bar, een fitnesscentrum en conferencing en zakelijke faciliteiten. Door de gunstige ligging biedt het hotel een uitstekende toegang tot zowel de zakelijke als de toeristische wijken van de stad.

Brussel wordt beschouwd als een stabiele markt die profiteert van bepaalde vaste trekkers (EU, NAVO) en er wordt momenteel geen daling in de vraag verwacht. Terwijl de vraag van grensoverschrijdend kapitaal om te investeren in Brussel groeit, identificeerde Pandox AB, een duidelijke marktleider in België, al snel deze opportuniteit als strategische gepast voor zijn portefeuille.
 
“Er zijn momenteel ongeveer 21.000 hotelkamers in Brussel, met een bezettingsgraad van 57%, hetzij 20% minder dan een jaar geleden als gevolg van de lockdown in november 2015 en de terreuraanslagen van maart 2016. Regeringsinitiatieven om de toestroom van toeristen in Brussel te versterken moeten het aantal aankomsten van internationale reizigers van 9,4 miljoen doen groeien tot 10 miljoen in 2020. Het vertrouwen van beleggers in de Brusselse hotelmarkt blijft groot. Dat blijkt ook uit de recente verkoop van het Steigenbergers Wiltcher's Hotel aan AXA Investment Managers – Real Assets, evenals uit de verkoop van het Hotel Astoria aan Corinthia Hotels & Resorts”, aldus Pierre-Paul Verelst, Head of Research bij JLL.

Pandox AB werd opgericht in 1995 en is een van de toonaangevende spelers op de hotelvastgoedmarkt in Europa. Ze zijn uitbater van 113 hotels met meer dan 24.000 kamers in acht landen in Europa en Canada.