Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Antwerpen

De Antwerpse Kammenstraat en Steenhouwersvest in trek bij de retailers


​​Antwerpen, 29 September 2016 –  JLL stelt vast dat de omgeving van de Steenhouwersvest in Antwerpen steeds meer in trek is en dit zowel bij nieuwe retailers op de Belgische markt als bij bestaande merken die zich naar deze locatie verplaatsen.

Zo  opende Hutch Store, een multibrand winkel volledig gericht op de fashionable man, recent een winkel aan de Steenhouwersvest 26. Deze transactie werd bemiddeld door JLL. The Hutch is een onderdeel van het jonge merk The Suits van de hand van Roger Elsten. Deze is sinds de opstart van zijn merk in januari 2012 gekend voor zijn clean, fitted en rock & roll kostuums. Eveneens aan de Steenhouwersvest opent het modieuze brillenconcept Ace & Tate in de loop van september zijn eerste vestiging in België. Deze winkel wordt, naast vier vestigingen in Nederland en één in Berlijn, de zesde vestiging van de succesvolle Nederlandse keten. Zij vonden een ideale locatie met een authentieke uitstraling in het pand gelegen aan de Steenhouwersvest 15.
Eerder al kozen gevestigde merken als Step by Step, Men’s Fashion,  Marie-Marie, TAS, Wouters & Hendrix, Diane von Furstenberg en Christian Wijnants voor een locatie in deze opkomende buurt.

Ook de Kammenstraat kan rekenen op hernieuwde interesse van de retailers. Zoals reeds bekend koos de Zweedse modegroep H&M voor het voormalige pand van Fish & Chips aan de Kammenstraat als locatie voor hun eerste Belgische vestiging van Weekday, de sportievere telg uit de H&M-familie. Fish & Chips op zijn beurt snijdt na 19 jaar een nieuw hoofdstuk aan en nam zijn intrek in het voormalige pand van G-Star aan de Kammenstraat.
In het aanschijn hiervan bemiddelde JLL voor Top Brands in een transactie aan de Kammenstraat. Top Brands, die in 2015 Wasbar overnam, was op zoek naar de ideale locatie voor een tweede Antwerpse vestiging van Wasbar. Deze werd uiteindelijk gevonden aan de Kammenstraat 25-27, het voormalige pand van Replay alwaar Wasbar zijn 4de vestiging zal openen in het najaar. 

Ook in deze omgeving kreeg JLL een mandaat voor de commercialisatie van het voormalige Post gebouw gelegen aan de Groenplaats – Pandstraat – Lombardenvest. In dit project zal naast een residentieel gedeelte ook 2500 m² winkels worden ontwikkeld. In de voormalige lokettenzaal opent op 15 oktober ‘Mercado’, een tijdelijke overdekte food market. 

“De opleving van deze omgeving maakt dat de vraag van retailers naar deze winkellocatie toeneemt wat op zijn beurt een positief effect heeft op het huurprijsniveau” aldus Laurens Coart, Key Account Manager Retail Agency bij JLL.