Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Antwerpen

KPMG opent nieuw kantoor in Post X

Aangename werkplek in ecologisch mobiliteitskruispunt voor Antwerpse KPMG-medewerkers


​​Brussel, 25 Oktober 2016 –  KPMG blijft in België sterk inzetten op zijn lokale verankering. Na de nieuwe vestigingen in Hasselt, Louvain-la-Neuve, Kortrijk, Gent en (volgend jaar) Brussel gaat het bedrijf zijn Antwerpse vestiging eind 2017 overbrengen van Kontich naar de nieuwe site ‘Post X’ te Berchem. Deze gloednieuwe site sluit perfect aan bij de vestigingsfilosofie van KPMG waarbij een aangenaam werkkader, aandacht voor ecologie en een optimale bereikbaarheid centraal staan. 

KPMG zal - gespreid over twee verdiepingen - een kantoorruimte met een totale oppervlakte van 3.631 m² huren in het state-of-the-art Post X-complex waar wonen en werken in een modern, groen kader samengaan. 

​Multidisciplinaire dienstverlening

Koen Maerevoet, Senior Partner van KPMG in België, ziet de intrek in het nieuwe gebouw als een opportuniteit om een nog meer geïntegreerde dienstverlening te kunnen aanbieden: “De Antwerpse regio is een belangrijk centrum van economische activiteit waarin een mix van grote en kleine bedrijven nood hebben aan een multidisciplinaire dienstverlening. Dat geldt niet alleen op het vlak van audit, accountancy of fiscale en juridische ondersteuning maar bijvoorbeeld ook bij interne optimaliserings- of transformatieprocessen. Dankzij een doordachte inrichting van ons nieuwe kantoor zullen wij de samenwerking tussen de verschillende collega’s en expertisecentra nog verder kunnen optimaliseren zodat wij onze cliënten oplossingen kunnen bieden die een toegevoegde waarde betekenen voor hun kernactiviteiten.” 

Toekomstgerichte mobiliteit

Post X ligt naast het station van Antwerpen-Berchem, een knooppunt van (openbaar) vervoer: trein-tram-bus-fiets en nabij de Internationale Luchthaven van Antwerpen. Het project sluit daarnaast naadloos aan op de Antwerpse ring. KPMG verwacht – net als voor zijn andere nieuwe vestigingen – dat de nabijheid van openbaar vervoer zal resulteren in een duurzamer mobiliteitspatroon van zijn werknemers. KPMG promoot dit trouwens op een actieve wijze in zijn personeelsbeleid: werknemers kunnen ‘à la carte’ hun ideale vervoersmix samenstellen door middel van een flexibel verloningsplan, ook wel cafetariaplan genoemd.

“De keuze om te verhuizen naar deze locatie lag geheel in de strategie die KPMG nastreeft om zijn kantoren in duurzame gebouwen te vestigen en tevens in de nabijheid van openbaar vervoer”, aldus Ronny Nuten van JLL, dat de transactie begeleidde. “Deze strategie werd ook toegepast toen KPMG besliste om te verhuizen naar de luchthaven te Zaventem. De ruimte die KPMG gaat huren in Antwerpen heeft een directe toegang tot de treinperrons.”

“Het is duidelijk dat KPMG voorrang geeft aan een duurzame toekomst via een uitstekende multimodale bereikbaarheid. Post X past perfect in dit verhaal! Bovendien is de multifunctionele bestemming van de site een extra troef ten aanzien van haar werknemers en klanten”, zegt CEO Steven Van Casteren (IRET Development).

Aandacht voor ecologie: het eerste passiefkantoorgebouw van Antwerpen

Met de bouw van Post X zijn de eerste passiefkantoorgebouwen in Antwerpen (E50-energiepeil) een feit. De kantoorruimtes zijn niet uitgerust met airco maar worden verwarmd en gekoeld met behulp van betonkernactivering - in combinatie met warmtepompen is dit een uitermate duurzame techniek. Ook op dit vlak neemt KPMG het voortouw binnen zijn sector. 

​Aangename groene omgeving

Post X biedt heel wat groene open ruimte en huisvest naast de kantoorgebouwen ook winkels, eet- en ontspanningsgelegenheden, een hotel en andere aanvullende diensten. Dat zorgt voor een aangename werkomgeving en geeft werknemers de mogelijkheid om werk en privé op elkaar af te stemmen.