Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

DL Trilogiport site verkocht aan Jost Group  met interventie van JLL

Multimodaliteit , een belangrijke troef voor de nieuwe logistieke centra


Brussel, 9 januari 2017 –  Het Industrial Agency Team van JLL neemt een snelle start in 2017 met de begeleiding van de verkoop van een meerderheidsbelang van de site DL Trilogiport aan Jost Group, die op de site een logistieke ontwikkeling  in verschillende fasen plant. De eerste fase wordt gelanceerd in september 2017 met  de bouw van een logistieke hal van 37.000 m². Tegen 2021 kan er In totaal 180.000 m² ontwikkeld worden op een terrein van 
300.000 m².

Trilogiport is een project van de Autonome Haven van Luik (AHL) dat tot doel heeft om bij te dragen aan de verdere economische ontplooing van de regio Luik. Luik is de eerste Belgische binnenhaven en de derde binnenhaven van Europa. DL Trilogiport ligt langs het Albertkanaal in Hermalle-sous-Argenteau, een ideale uitvalsbasis voor distributie binnen heel Europa.

Het sterke punt  van DL Trilogiport is, onder andere, de multimodaliteit van de site. De site ligt op  een belangrijk verkeersknooppunt waar goederentransport via de autosnelweg, het spoor en het water mogelijk is, en bevindt zich bovendien op amper 12 kilometer van de luchthaven van Luik Bierset. De site strekt zich uit langs de containerterminal die wordt geëxploiteerd door DP World. Dit project zou niet mogelijk zijn geweest zonder de betrokkenheid van het Waals Gewest dat bepaalde investeringen in infrastructuur  heeft mogelijk gemaakt, zoals de bouw van een brug over de Maas die de site rechtstreeks verbindt met de E25, de aankoop van een terrein om de spoorlijn operationeel te maken evenals  de verbreding van de sluis van Lanaye alsook alle wegenis ter plaatse.. Dankzij zijn multimodale platform kan DL Trilogiport de congestie van het transport op de snelwegen tussen de havens van Antwerpen en Rotterdam en hun achterland verminderen.

"We zien de aantrekkelijkheid van multimodale sites enorm toenemen bij de logistiekers", bevestigt Walter Goossens, hoofd van het industrieel en logistiek departement bij JLL. "Multimodaliteit zal meer en meer een beslissend element worden in toekomstige logistieke operaties zowel bij ‘corporate’ verladers als bij 3PL-operatoren."

JLL, medio 2015 gemandateerd door DLT voor de commercialisatie van DL Trilogiport, heeft actief deelgenomen aan de onderhandelingen tussen DLT en Jost Group om deze transactie te voltooien. JLL begeleidde de grootste transporteur van Wallonië reeds in 2013 bij de aankoop van een terrein van 8 hectaren in Battice (Verviers) en opnieuw in 2014 in het kader van de aankoop van 20 hectaren grond in Ghlin (Mons). Al deze transacties bevestigen dat Wallonië een zeer geschikte vestigingsplaats is voor grote logistieke operaties. 

JLL trad in deze transactie op voor zijn klant DLT ( D.L. Trilogiport Belgium) die DL Trilogiport heeft ontwikkeld en gerealiseerd; DLT is een samenwerkingsverband tussen Cetim en een Duitse privé-investeerder.

JLL is de marktleider van het industrieel en logistiek vastgoed in België. Het team van JLL werkt dagelijks aan de ontwikkeling van haar activiteiten in België en was betrokken bij alle recente grote transacties in Wallonië. In 2016 heeft het industriële team van JLL bijna 110 transacties gerealiseerd, goed voor een totaal van 500.000 m² bebouwde oppervlakte en 750.000 m² grond.​