Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

Verwerving van een belangrijk distributiecentrum in Nijvel door AG Real Estate


Brussel, 12 januari 2012 – Het investeringsteam van Jones Lang LaSalle België adviseerde Redevco bij de verkoop van een belangrijk distributiecentrum op de site ‘Nivelles Logistics’ aan AG Real Estate, een Belgische vastgoedgroep.
Het distributiecentrum heeft een grootte van 80.000 m² en is op lange termijn verhuurd aan Carrefour Belgium. Bovendien biedt de site de mogelijkheid tot een bijkomende 20.000 m² opslagruimte wat Nivelles Logistics één van de grootste opslagsites in België zou maken.

De verkoop van dit distributiecentrum vloeit voort uit Redevco’s commerciële strategie om te specialiseren in winkelvastgoed.

Na een competitieve internationale marketingprocedure werd het eigendom verkocht aan AG Real Estate aan een prijs van om en bij de 49 miljoen euro. Dit is de belangrijkste investeringstransactie van 2011 op de Belgische logistieke markt.

In deze transactie vertegenwoordigde Jones Lang LaSalle Redevco Belgium. Dezelfde drie partijen zaten ook al in 2008 rond de tafel voor de verkoop door Redevco van de site ‘Blauwesteen’ in Kontich, wat wijst op een blijvende belangstelling van AG Real Estate in grote logistieke investeringen.