Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

Dexia Bank België optimaliseert immobiliënpark en stelt Jones Lang LaSalle aan voor verhuur van 30.000 m² kantoorruimte in hartje Brussel


​Brussel, 19 januari 2012 – Na de reorganisatie van de werkruimte binnen de hoofdzetel stelt Dexia Bank België tegen eind 2012 30.000 m²  kantoorruimte ter beschikking voor verhuring en dit kan oplopen tot 50.000 m² tegen 2014. Jones Lang LaSalle werd aangesteld als makelaar voor het verhuren van deze voorzieningen.

Dexia Bank België heeft eind 2007 een grootschalig programma opgestart voor de optimalisering van zijn immobiliënpark, onder meer op basis van het ruimtelijk conceptbeheer ‘Mobile Work’ (via bv. ‘desk sharing’ of ‘gedeelde kantoren’) en de verderzetting van het beperken van het aantal gebouwen dat in beslag wordt genomen door het personeel van de hoofdzetel. Na de reorganisaties die gepaard gingen met de ontmanteling van de Dexia Groep – waar Dexia Bank België geen deel meer van uitmaakt –, zullen meerdere verdiepingen van de toren aan het Rogierplein binnenkort beschikbaar komen. Gecombineerd met het optimaliseringsplan zal dit de bank in staat stellen om tegen eind 2012 niet minder dan 30.000 m² kantoorruimte te huur te stellen. Dankzij het concept ‘Mobile Work’ en verscheidene andere pistes die momenteel ter studie liggen, zoals de uitbreiding van het telewerk, kan eventueel nog 20.000 m² extra ruimte vrijgemaakt worden tegen 2014 om te verhuren.

De kandidaat-huurders zullen beschikbare huurruimte kunnen kiezen in de drie volgende gebouwen: het Pacheco gebouw, Pachecolaan 44, maatschappelijke zetel van Dexia Bank België, het gebouw Galilée, Galileelaan 5 en de Dexia Tower, Rogierplein 11. De concrete modaliteiten (gewenste locatie, uitrusting, bijhorende diensten…) zullen het voorwerp uitmaken van onderhandelingen om optimaal te beantwoorden aan de behoeften en de verwachtingen van de huurkandidaten.

Jones Lang LaSalle werd gemandateerd voor het te huur stellen van deze kantoorruimte. Volgens de makelaar zou de ruimte al op heel wat interesse kunnen rekenen dankzij de interessante visibiliteit en de uitstekende locatie in het hartje van de Europese hoofdstad, in de onmiddellijke omgeving van het Noordstation en het Centraal Station en de metrostations Rogier en Kruidtuin. Noteer dat de 3 gebouwen recent op zeer rationele wijze werden heringericht om de beschikbare ruimte te optimaliseren volgens de modernste concepten op het gebied van kantoorruimte. De toekomstige huurder hoeft er zich enkel nog te installeren om onmiddellijk aan de slag te gaan.