Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

Vastgoed in de Louizawijk bevestigt zijn reputatie: Brusselse ader van prestigemerken

Moët Hennessy bevestigt zijn intrek in een landmark gebouw aan de Louizalaan: het Louise Centre van AXA Belgium


Brussel, 2 maart 2012 – Jones Lang LaSalle heeft net de onderhandelingen afgerond met de firma MOËT HENNESSY Belux voor de verhuur van een kantooroppervlakte van 650 m² in het gebouw LOUISE CENTRE, gelegen aan de Louizalaan 283 te Brussel en eigendom van AXA Belgium, via haar dochteronderneming Cornaline House NV. Jones Lang LaSalle realiseert hiermee de eerste transactie in dit gebouw dat momenteel een grondige renovatie ondergaat.
 
Moët Hennessy, één van de merken van de groep LVMH – Louis Vuitton/Moët Hennessy, betrekt thans drie verdiepingen van een gebouw aan de Waterloosesteenweg 868 en zocht nieuwe kantoren om haar visibiliteit te verhogen en haar personeel op één enkele verdieping te centraliseren. De keuze is al snel gevallen op het Louise Centre, een emblematisch gebouw op de hoek van de Louizalaan en de Vleurgatsesteenweg.
 
De eigenaar van het Louise Centre voert momenteel een prachtig renovatieproject uit waarbij onder meer de technische installaties van het gebouw vervangen worden om aan de huidige milieunormen te voldoen; het gebouw zal hiervoor een BREEAM-certificering krijgen. De keuze van nieuwe afwerkingsmaterialen en de herinrichting van de gemeenschappelijke oppervlakten, meer bepaald de doorgang op het gelijkvloers, maken van dit gebouw van meer dan 15.000 m² een ernstige concurrent die een huurder met internationale faam heeft weten te overtuigen.
 
In deze transactie heeft Jones Lang LaSalle gehandeld voor rekening van de eigenaar, AXA Belgium.