Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

Jones Lang LaSalle benoemt Vincent Querton als nieuwe CEO in Nederland

Eric de Clercq Zubli treedt af na zes jaar CEO van Jones Lang LaSalle Nederland te zijn geweest


Brussel en Amsterdam, 13 april 2012 - Jones Lang LaSalle kondigt aan dat Eric de Clercq Zubli na zes jaar CEO in Nederland te zijn geweest aftreedt. Vincent Querton neemt de leiderschapsrol van de Nederlandse organisatie over, naast zijn rol als Managing Director voor België & Luxemburg. Eric de Clercq Zubli was verantwoordelijk voor de groei van de Nederlandse business sinds 2006. Hij gaat zich nu op andere uitdagingen richten.
 
“Wij zijn Eric dankbaar voor zijn leiderschap en succesvolle bijdrage aan Jones Lang LaSalle Nederland. We beschikken over een sterke en brede basis voor de business in Nederland en een unieke kans om dit naar een nog hoger plan te tillen onder leiding van Vincent Querton,” aldus Christian Ulbrich, CEO van Jones Lang LaSalle EMEA.
Eric de Clercq Zubli verlaat Jones Lang LaSalle na 26 jaar. Hij trad in 1986 in dienst en heeft al die jaren een invloedrijke rol gespeeld bij veel van de belangrijkste beleggingstransacties in de Nederlandse vastgoedmarkt. Meest recent was hij verantwoordelijk voor de grootste single asset deal van Nederland, de verkoop van de High Tech Campus Eindhoven ter waarde van € 425 miljoen.
De nieuwe leider, Vincent Querton, zegt: “Eric kan vol trots terugkijken op een indrukwekkende lijst successen voor Jones Lang LaSalle in Nederland. Het is nu onze taak ervoor te zorgen dat wij voortbouwen op zijn nalatenschap door de Nederlandse organisatie verder te laten groeien en te blijven zorgen voor uitstekende service aan cliënten. De marktomstandigheden zijn zeer uitdagend maar we hebben een uitstekende klantenbasis en een fantastische mogelijkheid om met een nieuwe impuls het bedrijf verder te versterken.”
 
Christian Ulbrich voegt toe: “Vincent onderzoekt ook wat het beste leiderschapsmodel voor de lange termijn in Nederland is. Hij zal hierbij nauw samenwerken met het senior managementteam in Nederland en met Andy Mottram, lid van de EMEA Management Board. We willen echter meteen duidelijk maken dat de benoeming van Vincent Querton niet betekent dat hiermee een nieuw gecombineerd leiderschap voor de Benelux is ingericht. We hebben Vincent gevraagd voor deze rol omdat hij een zeer succesvol bedrijf heeft opgezet in België & Luxemburg, de Nederlandse taal spreekt, over goede leiderschapskenmerken beschikt en omdat hij ondersteund wordt door een talentvol managementteam in Brussel dat zich zal blijven richten op verdere groei  in België & Luxemburg.”
 
Vincent Querton neemt de rol van CEO bij Jones Lang LaSalle Nederland vanaf deze maand op zich en derhalve een belangrijk deel van zijn tijd doorbrengen op het kantoor in Amsterdam.