Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

Voormalige Dow-site in Tessenderlo staat te koop


​Tessenderlo, 13 juni 2013 – De internationale vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle werd exclusief belast met de verkoop van de voormalige DOW site in Tessenderlo. De industriële site van 36 hectare bevindt zich tussen de E313 en het Albertkanaal, beschikt over een eigen spoorwegaansluiting en rechtstreekse toegang tot het water. Jones Lang LaSalle mikt bij de verkoop op nieuwe logistieke of industriële activiteiten.

Tot aan de sluiting in 2012 produceerde de Amerikaanse chemiegroep The Dow Chemical Company polyethyleen op haar site in Tessenderlo. Op een gedeelte van de terreinen zal STYRON de productie van polystyreen verder zetten. Dow Belgium schakelt nu de internationale vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle in om een koper te zoeken voor het resterende gedeelte.

De site bevindt zich vlak aan het afrittencomplex “Tessenderlo” van de E313 (Antwerpen-Hasselt-Luik), beschikt over een uitgestrekte kade aan het insteekdok van het Albertkanaal en is uitgerust met een eigen spoorlijn. Naast deze volledige tri-modale ontsluiting is het terrein ook aangesloten op een aantal grondstofpijpleidingen (ethyleen, stikstof, waterstof en aardgas). Bovendien kan de geplande biostoomcentrale van BIONERGA vanaf 2016 warm water en stoom aanleveren.

De terreinen die te koop staan, hebben een totale oppervlakte van 36 hectare en bestaan uit vier loten. Op het eerste lot  (12 hectare) heeft Dow Belgium recent haar activiteiten stopgezet. De bestaande chemische installaties worden begin 2014 afgebroken. Lot twee (8,7 hectare) en lot drie (14,4 hectare) zijn onbebouwd en onmiddellijk beschikbaar. Lot 4 (1,5 hectare) tenslotte is een pak kleiner en geeft uit op de Havenlaan. Tussen de verschillende loten ligt wegenis die uitgerust is met riolering en straatverlichting.

De terreinen liggen op het grensgebied van de gemeente Tessenderlo en de stad Beringen. Beide besturen kijken enthousiast uit naar nieuwe, toekomstige tewerkstelling.

De commercialisatie van de gehele site zal gedragen worden door de internationale vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle. Deze laatste richt zich in haar verkoopproces zowel tot logistieke dienstverleners als tot bedrijven die nieuwe productieactiviteiten plannen. De aanwezigheid van grondstofpijpleidingen vormt bovendien een extra troef voor bedrijven uit de chemische sector.