Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

Jones Lang LaSalle adviseert Hannover Leasing en zijn Aziatische partner met de acquisitie van de aandelen in RAC 1


 
Brussel, 11 juni 2013 – Jones Lang LaSalle adviseert Hannover Leasing en zijn Aziatische partner met de acquisitie van de aandelen in RAC 1.
 
BREEVAST en IMMOBEL verkopen hun deelneming in RAC 1 NV, de vennootschap die eigenaar is van de eerste fase van het Belair project.
 
HANNOVER LEASING heeft, samen met een belangrijke Aziatische institutionele belegger, 100 % van de aandelen in RAC 1, de joint venture vennootschap opgericht door BREEVAST (60 %) en IMMOBEL (40 %), en actief in de ontwikkeling, de bouw en de verhuur van het 80.000 m² Belair project, gekocht.

 

HANNOVER LEASING, een internationale belegger en een van de toonaangevende aanbieders van materiële vaste activa in Duitsland, heeft, samen met een belangrijke Aziatische institutionele belegger, 100 % van de aandelen in RAC 1, een vennootschap wier belangrijkste activiteit bestaat uit de ontwikkeling, de bouw en de verhuur van het Belair project, van BREEVAST Group (60 %) en IMMOBEL (40 %), verworven. De effectieve eigendomsoverdracht van de RAC 1 aandelen blijft onderworpen aan de voorlopige oplevering van het gebouw (voorzien in december 2013).
 
De hoofdactiviteit van RAC 1 is de ontwikkeling, de bouw en de werking van de grootste component van de herontwikkeling van het voormalige Rijksadministratief Centrum, gelegen in het hart van het Brusselse CBD tussen de prestigieuze Koningsstraat en de Pachecolaan. Bij zijn voltooiing in december 2013 zal het bezienswaardig Belair project, in handen van RAC 1, in totaal ongeveer 80.000 m² bedragen, hetwelk 65.000 m² aan kantoorruimte, 14.000 m² aan ondergrondse archieven en multifunctionele ruimte en 681 parkeerplaatsen zal bieden. Het Belair project geniet ook het voordeel van state-of-the-art technische specificaties en beschikt over een BREEAM certificaat, met een "zeer goed" rating.
 
In 2010 is de Belgische federale politie de voorwaarden overeengekomen voor een 55.000 m², 18-jarige huurovereenkomst voor het Belair project, dat zal dienen als zijn nationale hoofdkwartier. Een bijkomende 10.000 m² werd in 2012 aan de huurovereenkomst toegevoegd. De site zal ook een brandweerkorps huisvesten en een zekere ruimte voor detailhandel bieden.
Het oorspronkelijk Rijksadministratief Centrum (RAC/CAE) werd gebouwd tussen 1958 en 1985 en vormde 's lands belangrijkste administratieve kantoren. Ontworpen door een collectief van de grootste Belgische architecten van het modernistische tijdperk, wordt het Rijksadministratief Centrum gekenmerkt door zijn lange, laagbouwvorm, en het spectaculaire panoramische uitzicht dewelke het over de omgeving biedt.
 
BREEVAST en IMMOBEL zijn het complex reeds aan het herontwikkelen sinds 2003. Wanneer de tweede fase, met een geschatte voltooiing in 2016, wordt afgerond, zal de site 150.000 m² bieden waarvan ondermeer 43.000 m² aan huisvesting, 5.000 m² aan detailhandel en 19.000 m² aan openbare ruimte, waaronder een school en een kinderdagverblijf.