Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

De grootste industriële vastgoedtransactie in de Provincie Luik werd net afgesloten


​Battice, 21 augustus 2013 – Jones Lang LaSalle kondigt de verkoop aan van de  Preiss-Daimler fabriek aan Jost Group, gereputeerd voor haar  transport en logistieke dienstverlening in heel Europa. 

Eind 2011, kondigt Preiss-Daimler, Duitse groep gespecialiseerd in de vervaardiging van geweven glasvezel, een herstructurering en de definitieve sluiting aan van hun  fabriek in Battice, in de buurt van Verviers.

Vandaag herleeft deze imposante site van 6 ha met niet minder dan 25.000 m² industriële hallen en 1400 m² kantoren. 
Inderdaad, de Duitse eigenaar, geadviseerd en bijgestaan  door Jones Lang LaSalle, Belgisch marktleider in industriële vastgoed, heeft de verkoop net afgerond.

De nieuwe eigenaar, Jost Group, biedt diensten aan met toegevoegde waarde in wegvervoer, logistieke opslag, scheepvracht en luchtvracht, douane en logistiek. Jost Group is reeds eigenaar van een vastgoedpark van ongeveer 250.000 m² opslag.

“ De nieuwe bestemming van de fabriek zal voornamelijk opslagactiviteit betreffen. Bijna de totaliteit van de hallen zal worden gebruikt voor de opslag van goederen in bulk zoals pellets en andere producten van die aard. De kantoren zullen voorlopig nog niet worden benut. "zegt François de Villenfagne, verantwoordelijke voor deze transactie bij Jones Lang LaSalle.
En voegt hij hieraan toe : "Doorheen de vele gerealiseerde industriële vastgoedtransacties, hebben we vastgesteld dat er een  toenemende vraag is van klanten op zoek naar gebouwen die kunnen voldoen aan de specifieke behoeften van opslagactiviteiten. Er is een blijvende trend om voormalige productiegebouwen te herbestemmen naar opslagruimten. Logistiek en stockage-activiteiten hebben de wind in de zeilen ... en we verheugen ons dat deze site een nieuw leven wordt ingeblazen.”