Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

Nieuwe ecologische opslagruimte voor GLS Belgium in Nijvel, met bemiddeling van Jones Lang LaSalle


​​​​​Brussel, 30 januari 2014 – Jones Lang LaSalle bevestigt de oplevering van de nieuwe ecologische opslagruimte van GLS Belgium in Nijvel. GLS, een gereputeerd en dynamisch bedrijf actief in de sector van pakjesvervoer in Europa,  express dienst en goederenvervoer, blijft groeien.


Het is de derde opslagruimte van dit type dat het bedrijf ontwikkelt  in België. Er zijn verschillende ecologisch verantwoorde systemen aanwezig in het gebouw, waaronder : een warmtepomp, een installatie voor het gebruik van regenwater en andere specifieke aanpassingen waarmee in de praktijk globaal genomen zeer goede resultaten bereikt worden. De opslagruimte in Nijvel zal beheerd worden zoals die in Puurs, die in 2012 ingehuldigd werd, en die ook een hypermoderne en ecologische site is omwille van zijn scannings- en transporteertechnieken.

GLS Belgium preciseert dat het bedrijf in totaal 8,2 miljoen € investeerde in deze nieuwe vestiging, met als doel om hun diensten in de regio te verbeteren. Dank zij de nieuwe vestiging zal GLS in staat zijn om door middel van aparte processen tot 35.000 pakjes en 2.400 paletten per dag te sorteren en te transporteren.

De totale oppervlakte van het terrein bedraagt ongeveer 35.000 m². De ene helft van de grond werd aangekocht door GLS Belgium, en de andere helft zal eigendom blijven van WDP. 
Jones Lang LaSalle trad op als adviseur voor WDP tijdens de hele duur van deze transactie.