Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

Groep Gheys verwerft 34 hectare industriegrond


Brussel, 24 Februari 2014  – DOW Belgium en Groep Gheys hebben een akkoord bereikt over de verkoop van 34 hectare industriegrond in Tessenderlo. Het gaat om een tri-modaal ontsloten terrein waarop Groep Gheys haar logistieke activiteiten verder zal uitbouwen. Jones Lang LaSalle bemiddelde de verkoop.

Volgend op de beslissing om de activiteiten in Tessenderlo stop te zetten, nam The DOW Chemical Company in 2013 Jones Lang LaSalle als vastgoedadviseur onder de arm om haar gehele site te verkopen. 
Het industrieterrein in kwestie bevindt zich vlak aan het afrittencomplex “Tessenderlo” van de E313 (Antwerpen-Hasselt-Luik), beschikt over een uitgestrekte kade aan het insteekdok van het Albertkanaal en is uitgerust met een eigen spoorlijn. Naast deze volledige tri-modale ontsluiting is het terrein ook aangesloten op een aantal grondstofpijpleidingen (ethyleen, stikstof, waterstof en aardgas). Het terrein heeft een totale oppervlakte van 50 hectare.

Het akkoord tussen Groep Gheys en DOW Belgium behelst de 14 hectare waarop STYRON actief blijft en 20 hectare industrieterrein. Voor Groep Gheys gaat het om strategische aankoop, die haar al bestaande vestiging van 22 hectare in Beringen, rechtstreeks met het Albertkanaal verbindt. Op de terreinen zal Groep Gheys haar logistieke activiteiten verder uitbouwen door onder meer te investeren in de bouw van extra opslagcapaciteit. Deze uitbreiding zal de volgende jaren resulteren in een geleidelijke verdere toename van de tewerkstelling .

Voor het resterend gedeelte van 14 hectare zoekt Jones Lang LaSalle verder naar een geschikte koper. Naast logistieke dienstverleners worden hiervoor ook productiebedrijven en vastgoedinvesteerders benaderd.