Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

De grootste industriële vastgoedtransactie van het jaar in de provincie Henegouwen afgesloten met interventie van Jones Lang LaSalle


​​Brussel, 29 november 2013 – Jones Lang LaSalle kondigt de verkoop aan van de Dayco fabriek, voormalige Pirelli, gevestigd te Ghlin aan Jost Group,  een bedrijf bekend voor haar transport en logistiek in heel Europa.

Eind 2011, kondigt Dayco Sacic,  industriële  groep gespecialiseerd in rubber aandrijfriemen, een herstructurering aan en de definitieve sluiting van de fabriek in Ghlin, in de buurt van  Bergen.  

Deze site van 20 hectare land, 26.000 m² magazijnruimte en 1.500 m² kantoren kent vandaag een nieuwe bestemming. 

De Amerikaanse eigenaar, geadviseerd door Jones Lang LaSalle, Belgisch leider in industrieel vastgoed, heeft zopas de verkoop afgerond met Jost Group.

Jost Group verleent diensten met toegevoegde waarde  van  wegvervoer, zee -en luchtvracht, logistiek, douane en expeditie. De Jost Group is al eigenaar van een vastgoedpark van ongeveer 280.000 m² opslagruimte.
« Deze aanwinst door een bedrijf afkomstig uit Malmedy is een positief signaal  voor Henegouwen. De site ligt op een ideale locatie op de Frankrijk-Vlaanderen as waarop Jost Group zijn activiteiten verder ontplooit, dit mede door de overname van het bedrijf Maes Transports (Dendermonde) in 2012. » aldus François de Villenfagne, Associate Director Industrial Leasing Agency bij Jones Lang LaSalle.