Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

Het Europees Parlement kiest voor het icoongebouw “Het Meeusplein”

Zonder twijfel de grootste kantoortransactie van 2013 werd afgesloten in Brussel, tussen KanAm Grund en het Europees Parlement, via exclusieve tussenkomst van vastgoedmakelaar Jones Lang LaSalle


​Brussel, 10 april 2013 – Jones Lang LaSalle kondigt de opname d.m.v. vruchtgebruik aan van “Het Meeusplein” door het Europees Parlement. Het imposante pand situeert zich, zoals de naam reeds verraadt, op het Meeusplein 8-16 in Brussel, niet ver van het huidige hoofdkwartier en de vergaderzalen van het Europees Parlement. Ideaal gelegen in het hart van de Europese wijk, midden in de hoofdstad en omgeven met openbaar vervoer, zal het in de nabije toekomst nieuwe parlementairen mogen verwelkomen. Het pand van ongeveer 40.000 m² (verdeeld over 3 vleugels van 11 verdiepingen + een uitbouw) beschikt over een restaurant, een groot aantal parkeerplaatsen en grenst aan de groene zone op het Meeusplein. De zakelijke rechten van dit complex zijn beheerd door KanAm Grund in Frankfurt.

Christian Bode, Directeur en Hoofd van Asset Management Leasing Global: “We zijn verheugd om het Europees Parlement in ‘het Meeusplein’ te verwelkomen. De kwaliteit en de unieke ligging van dit gebouw waren de overtuigende kernelementen. Dergelijke transacties, die een vast inkomen garanderen gedurende een lange periode, passen perfect bij de doelstellingen van KanAm Grund.

Wat hiernaast nog opmerkelijk is, is dat we niets merken van de overgang tussen de oude huurder en de nieuwe.” “Een bijzonder feit voor dit soort gebouw dat over verschillende troeven beschikt,” benadrukt Jean-Michel Meersseman, Associate Director van het Office Leasing Agency team bij Jones Lang LaSalle.
Eind 2012 werd “Het Meeusplein” verlaten door het Directoraat-Generaal voor Onderzoek van de Europese Commissie. Het gebouw zal een verjongingskuur ondergaan om aan de behoeften van de nieuwe gebruiker te voldoen. Na de verbouwingswerken door KanAm Grund zal het Europees Parlement over het gebouw kunnen beschikken tegen het einde van het eerste trimester van 2014.

KanAm Grund is een Duitse investeringsmaatschappij,  gespecialiseerd in het beheer van vastgoedfondsen. Hun strategie is gebaseerd op het verkrijgen en onderhouden van een ‘Premium’-portefeuille. Deze portefeuille bestaat uit kerngebouwen in grote internationale steden. Hierdoor heeft KanAm Grund een netwerk uitgebouwd van gebouwen op toplocaties. Dit fonds beheert in België naast het Meeusplein ook het Kievit-complet in Antwerpen.
Vastgoedmakelaar Jones Lang LaSalle en het advocatenkantoor Clifford waren exclusief gemandateerd voor deze transactie door Kanam Grund. 

Jones Lang LaSalle
Jones Lang LaSalle is een immobiliënbedrijf gespecialiseerd in financiële en professionele dienstverlening. JLL biedt integrale diensten aan door wereldwijde expertteams. De doelgroep zijn klanten die hun kapitaal willen vergroten door het verwerven, bezetten of investeren in vastgoed. Met wereldwijde inkomsten van meer dan 2,9 miljard dollar, heeft JLL klanten in 60 verschillende landen met 750 locaties wereldwijd, waaronder 180 kantoren.
Het bedrijf is marktleider in vastgoed en corporate facility management services, met een portefeuille van ongeveer 1,8 miljard vierkante meter wereldwijd. LaSalle Investment Management, de vermogensbeheeractiviteit van JLL, is een van 's werelds grootste en meest diverse in onroerend goed met meer dan 41 miljard dollar aan beheervermogen. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website, www.joneslanglasalle.be