Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

Booking.com ontwikkelt zijn kantoren in Brussel


Brussel, 11 Juli 2014 - Booking.com heeft z’n vastgoedproject in handen gegeven van JLL. Deze laatste biedt een unieke oplossing aan ‘op maat’ in België: advies, onderhandeling en ‘sleutel-op-de-deur’-inrichting.​

Deze grote naam in het online reserveren heeft het Corporate Solutions-team gemandateerd om advies te geven tijdens hun vastgoedzoektocht naar het ideale gebouw. Verder helpt dit team Booking.com ook om de beste financiële condities te verkrijgen.

​Een belangrijke positie

Booking.com behoort tot de Priceline Group (Nasdaq: PCLN, die Booking.com™ bezit en beheert). De hoofdzetel is in Amsterdam – Nederland, maar Booking.com is actief over heel de wereld door een aantal kantoren verspreid in verschillende landen. Het Belgische team bestaat uit 40 mensen en is een goed geolied team met een gezamenlijk doel om snel te groeien in zijn domein.

​“We hebben snel een lijst opgemaakt met de vastgoedvereisten van deze dynamische en goed presterende ploeg. De ploeg bestaat voornamelijk uit jonge mensen tussen 20 en 35 jaar oud. Een station dichtbij was een belangrijk element in hun plaatsbepaling, aangezien dit bedrijf alternatieven promoot die het gebruik van de auto vervangen. ​

Een ander must wat in lijn ligt met hun beleid was een ligging in hartje Brussel. Het merendeel van de reservaties via Booking.com zijn voor historische centra in toeristische steden”, argumenteert Eric Orban, Head of Corporate Solutions. Hij voegt hier nog aan toe: " We hebben een gebouw gevonden op een steenworp van de Grote Markt en hebben aantrekkelijke financiële voorwaarden kunnen verkrijgen. Verder is er de mogelijkheid tot uitbreiding in het gebouw, wat flexibiliteit garandeert voor de toekomst”.

 Het bedrijf verdubbelt haar oppervlakte en omvat nu meer dan 600m² op een plateau met heel veel lichtinval en volledig ingericht in open space in de de Lignestraat 13 in Brussel.

​Een snelle uitwerking door Tétris Design & Build

Tétris Design & Build, een dochteronderneming van JLL, heeft de opdracht in de wacht gesleept.

Tétris bezorgt geschikte implementaties volgens de richtlijnen van het Corporate Solutions-team, zodat een totale reactiviteit na de finale beslissing wordt gegarandeerd.

“ Het verhuisproces is geanticipeerd, onderhandeld en voorbereid tot in de kleinste details. De korte termijn voor deze operatie was een noodzaak maar werd gemakkelijk opgelost – het handelsmerk van Tétris Design & Build”, zegt Ignace de Haut de Sigy, directeur van Tétris Design & Build Belgïe.

De ‘avant-garde’ inrichting door het bedrijf gewenst creëren een dynamische en motiverende atmosfeer voor de diensten die worden aangeboden aan de gebruikers. Zo worden de bezoekers bijvoorbeeld ontvangen in een moderne cafetaria die hen onmiddellijk onderdompelt in een bijzondere sfeer, eigen aan Booking.com.

​De strategische samenwerking tussen Booking.com en JLL – Tétris Design & Build heeft voor dit succes gezorgd.​