Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

Het biofarmaceutisch bedrijf UCB, met hoofdzetel in Brussel, vertrouwt het beheer van haar vastgoedportefeuille aan JLL


​​​​​​Brussel, 3 november 2014 –  Het multinationaal farmaceutisch bedrijf  UCB tekende een nieuw wereldwijd contract van 3 jaar met JLL voor het beheer van haar vastgoedportefeuille. Dit contract is een voortzetting van het bestaande contract, in 2011 ondertekend, en de toevoeging van nieuwe diensten. In 2011 dekte het contract namelijk het beheer van de databank van de vastgoedportefeuille van UCB en het beheer van vastgoed transacties voor een vastgoedportefeuille van ongeveer 310.000 m² wereldwijd. Het nieuw contract is aangevuld met het financieel beheer van de huurcontracten, project management voor de inrichtingen en de dienst Tetris, inrichting 'sleutel op de deur'.

"Dankzij de medewerking met JLL kunnen we nu informatie verzamelen over onze vastgoedportefeuille en dus een duidelijke visie krijgen van onze verschillende locaties. Met deze gedetailleerde kennis kunnen we de vervaldagen van onze huurcontracten anticiperen en strategische beslissingen nemen voor onze toekomstige ontwikkeling. Het vergelijken van onze verschillende huurcontracten met de marktkennis, aangeboden door de experts JLL, geeft ons een ongekend voordeel in het beheer van onze portefeuille." bevestigd Jean-Christophe Donck, Vice-President Site Facilities & Workplace Development,  bij UCB.

"Sinds 2011, werken we nauw samen met UCB om hen te voorzien van de meest effectieve en passende vastgoedoplossingen. Onze wereldwijde aanwezigheid en onze holistische benadering staat UCB toe om te beschikken over experts op meerdere locaties waar UCB vestigingen heeft of zou willen vestigen. Onze tips hebben al een kostenbesparing van EUR 9,5 miljoen kunnen genereren in landen als Japan, Frankrijk, Spanje, Portugal, Nederland en Italië. De grootste transactie was de verhuizing van het Japans bureau in Tokio (2.650 m²). Dank zij deze nieuwe overeenkomst kan UCB naast onze expertise in transacties een beroep doen op onze expertise in inrichting." aldus Eric Orban,  UCB Global Client Manager en Head of Corporate Solutions bij JLL België.

Corporate Solutions by JLL (www.jll.be) biedt ondersteunende diensten aan bedrijven die professionele ruimtes gebruiken: het beheer van de vastgoedportefeuille, onderzoek voor nieuwe sites,  heronderhandelen van financiële voorwaarden van de huurovereenkomst, inrichting van nieuwe kantoren of van een huidig kantoor.

UCB (www.ucb.com​), waarvan het hoofdkantoor in Brussel (België) is gevestigd, is een biofarmaceutische onderneming die zich richt op marktonderzoek en ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen en oplossingen om het leven van patiënten die lijden aan een ernstige ziekte van het immuunsysteem of het centrale zenuwstelsel te verbeteren. Met meer dan 8.500 mensen werkzaam in ongeveer 40 landen heeft het bedrijf een omzet van 3,4 miljard EUR in 2013. UCB is genoteerd op Euronext Brussel (symbool: UCB).