Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Brussel

De beroemde makarons vestigen zich op de Grote Zavel in Brussel met de tussenkomst van JLL


Brussel, 27 augustus 2014 –  JLL kondigt de eerste vestiging van Maison Ladurée in Brussel aan. Zij vestigen zich op de Grote Zavel 40, in een gebouw dat eigendom is van een privé-investeerder.

Dit Franse huis beroemd om haar makarons heeft geopteerd voor een zeer elegant bakstenen gebouw met een totale oppervlakte van 4.200m². Dit gebouw in Beaux-Artsstijl, geïnspireerd door neo-Lodewijk XIV werd opgetrokken in 1920. Het gebogen fronton met de erin verwerkte inscripties herinnert ons aan de voormalige eigenaar en pelsfabrikant, Raymond Mallien. 
Hier was tevens het Postmuseum en veilinghuis “Pierre Bergé” gevestigd. ​

​Maison Ladurée opent op de gelijkvloerse verdieping een schitterende winkel met een oppervlakte van meer dan 750m². Het gebouw heeft een gevel van 15 meter op de Grote Zavel en tevens een imposante gevel in de Minimenstraat. Deze winkel vol lekkernijen zal verfraaid worden met een magnifieke theesalon, beiden elke dag geopend. De uitbater voorziet meerdere exploitatiemogelijkheden voor de andere verdiepingen.

JLL is verheugd deze nieuwe vestiging van Maison Ladurée te mogen verwelkomen in België.

Reeds bij de vestiging van hun eerste verkooppunt in Antwerpen, heeft het Retail-team van JLL Antwerpen de aantrekkingskracht van Franse luxemerken voor onze Belgische markt opgemerkt. Getuige hiervan zijn de recente nieuwe boetieks van Chanel en Lagerfeld in Antwerpen en Louboutin en The Kooples in Brussel.