Seniorenhuisvesting België -
Winter 2021

Inkomsten op lange termijn ondersteund door gunstige demografische ontwikkelingen

De gemiddelde leeftijd van de bewoners van verzorgingstehuizen ligt momenteel boven de 80 jaar. Tegen 2050 zullen meer dan 1,2 miljoen Belgen tot die leeftijdsgroep behoren, bijna een verdubbeling van het huidige aantal. De vergrijzing van de bevolking zal de vraag naar seniorenwoningen doen toenemen, wat op zijn beurt opportuniteiten biedt voor investeerders.

Institutionele beleggers die naar deze activaklasse in België kijken, zijn onder meer nationale en internationale marktspelers die worden aangetrokken door de stabiele markt die op lange termijn inkomsten oplevert. De sector zelf diversifieert zich, met een toekomstige vraag verspreid over een groot aantal vormen van zorg, wat een verscheidenheid aan seniorenhuisvestingstypes en -operatoren met zich zal meebrengen. Diepgaande marktkennis over de verschillende typen seniorenwoningen en de regionale omstandigheden is daarom essentieel om inkomsten op lange termijn te garanderen.

Hoogtepunten

Dit rapport schetst een overzicht van de markt in de verschillende Belgische regio's en behandelt andere essentiële vragen die een investeerder moet overwegen, zoals:

Samenvatting

Hier vindt u een korte samenvatting van enkele belangrijke cijfers uit het verslag. Neem contact met ons op om het volledige verslag te ontvangen.

Seniorhuisvesting Rapport België

Vraag het rapport per mail aan en ontvang het direct in uw mailbox.

Research Services

 Wij voeren diepgaande studies op maat voor u uit om al uw vastgoeduitdagingen aan te gaan.

Vind uw volgende investeringsopportuniteit

. Vind nieuwe investeringen om uw globale vastgoedportefeuille uit te breiden.

Praat met ons

Neem contact met ons op om uw versie van het Seniorhuisvesting Rapport Winter 2021 rechtstreeks in uw mailbox te ontvangen.