JLL adviseerde Sambria bij de verkoop van hun gebouwen aan Steveny

Description

oktober 03, 2019

JLL trad op als adviseur bij de verkoop van twee gebouwen (volledig verhuurd aan 12 huurders) voor rekening van Sambria aan de privé investeerder Steveny. Deze gebouwen bevinden zich: Rue des Pieds d'Alouette 28 en 39 in Namen.

De twee panden, bestaande uit een totaal van 15.554 m² opslagruimte, 3.071 m² kantoorruimte, met een grondoppervlakte van 3,94 ha, werden verkocht met een aanvangsrendement van ongeveer 8%.

Het BEP, de ontwikkelingsmaatschappij van de Provincie Namen is zeer dynamisch in het helpen van bedrijven  zich te vestigen in de provincie Namen. Ecolys (het industriepark van Suarlée/Rhisnes) wil een voorbeeld zijn op het gebied van duurzaamheid. Het BEP heeft onlangs een vergunning ontvangen voor verschillende nieuwe bedrijfszones: ± 45 ha in Ciney, 9 ha in Bouge (die gewijd zal zijn aan de gezondheidszorg) en het voormalige militaire domein Belgrade (10 ha ten noorden van Namen), dat gebruikt zal worden voor het bouwen van hallen voor startersspin-off hallen. Het BEP streeft naar 20 werknemers per hectare grond te hebben.

JLL heeft vastgesteld dat de behoeften van bedrijven voor bouwrijpe gronden of bestaande gebouwen alsmaar toeneemt. In verscheidene Waalse ontwikkelingsmaatschappijen is er de bezorgdheid dat het aanbod van nieuwe industriële gronden zal afnemen, dit door de politieke macht die het grote publiek steeds minder warm krijgt voor de ontwikkeling van nieuwe industriële gebieden. Daarnaast is er ook de " betonstop " die progressief wordt gepland om geleidelijk een totaal bouwverbod te bereiken in 2050. De noodzaak om bestaande gebouwen te renoveren, de onderbezette gronden op te waarderen en verlaten industrieterreinen te hergebruiken, zal steeds relevanter worden.

About JLL

JLL (NYSE: JLL) is a leading professional services firm that specializes in real estate and investment management. Our vision is to reimagine the world of real estate, creating rewarding opportunities and amazing spaces where people can achieve their ambitions. In doing so, we will build a better tomorrow for our clients, our people and our communities. JLL is a Fortune 500 company with annual revenue of $16.3 billion, operations in over 80 countries and a global workforce of nearly 92,000 as of June 30, 2019. JLL is the brand name, and a registered trademark, of Jones Lang LaSalle Incorporated. For further information, visit jll.be