JLL lanceert nieuwe digitale tool Retail Explorer Belux

november 13, 2019

BRUSSEL, 14 november 2019JLL presenteert zijn nieuwste digitale tool : Retail Explorer Belux. De tool maakt deel uit van de digitale strategie van JLL. Het is de eerste digitale tool van een hele reeks en werd ontwikkeld door een eigen projectteam samengesteld uit experten van het Data team in samenwerking met Research, Marketing en Retail teams in België en Luxemburg.

De markt van retailvastgoed evolueert zeer snel en wordt daardoor steeds complexer. Alle marktspelers ondersteunen hun beslissingen met marktdata en analyse. Met Retail Explorer Belux biedt JLL een antwoord op deze vragen.

Het doel is om zowel aan retailers als aan eigenaars en investeerders een visuele voorstelling op maat te bieden van de retailmarkt en van een reeks indicatoren die hierop invloed uitoefenen. Om dit doel te bereiken combineert het ontwikkelde platform informatie van eigen databanken met externe bronnen. Alle informatie wordt gepresenteerd op een kaart en kan worden gefilterd op ligging, grootte, activiteitssector, passanten en dergelijke meer, volledig aangepast aan de noden van elke klant. Directe links met digitale brochures, onze gebouwen-databank en onze website JLLImmo zorgen ervoor dat er binnen één muisklik zeer gedetailleerde informatie beschikbaar is. Ook kunnen vergelijkingen gemaakt worden tussen meerdere panden en zijn er benchmarks van transacties beschikbaar. Ten slotte kunnen er ook panden in de kijker gezet worden met een speciale presentatie. Zo beantwoorden we onmiddellijk aan de wensen van de klant.

Door in één enkele tool alle informatie voor klanten beschikbaar te maken vergroot het gebruiksgemak voor onze makelaars en worden klanten snel op hun wenken bediend, maar kunnen we ook de hoogste standaard respecteren die de groep JLL hanteert voor confidentialiteit en cyberveiligheid.

Retail Explorer zal verder uitgebreid worden in de komende maanden. Daarnaast zullen in 2020 nog andere digitale tools volgen die momenteel in aanmaak zijn.

Een videopresentatie van Retail Explorer is beschikbaar op het YouTube kanaal van JLL.

About JLL


JLL (NYSE: JLL) is a leading professional services firm that specializes in real estate and investment management. Our vision is to reimagine the world of real estate, creating rewarding opportunities and amazing spaces where people can achieve their ambitions. In doing so, we will build a better tomorrow for our clients, our people and our communities. JLL is a Fortune 500 company with annual revenue of $16.3 billion, operations in over 80 countries and a global workforce of more than 93,000 as of September 30, 2019. JLL is the brand name, and a registered trademark, of Jones Lang LaSalle Incorporated. For further information, visit jll.be