JLL geeft zijn nieuwe departement in residentieel vastgoed in België een vliegende start met de verkoop van een portefeuille van studentenhuisvesting in het topsegment gelegen in Gent

april 03, 2020

Brussel, 3 april 2020 – Het JLL Capital Markets team kan met trots de verkoop aankondigen van een portefeuille van studentenhuisvesting in het topsegment gelegen in Gent. Deze portefeuille bestaat uit 2 gebouwen en een totaal van 66 studentenkamers.

 

 

Een alternatieve markt in opkomst

Het betreft een portefeuille op toplocaties in Gent, één van de grootste studentensteden van Vlaanderen. De gebouwen hebben alle kenmerken van een ‘core investment’ want naast de ligging zijn ze in het verleden altijd 100% verhuurd geweest en bieden ze dus een stabiele huuropbrengst. Bovendien betreft het een breed scala aan studentenkamers van een uitstekende kwaliteit.

"De residentiële sector in Europa is sterk gegroeid en in steden zoals Londen, Amsterdam of Parijs is het een zeer gevestigde markt omdat er een aanzienlijk aanbod is. We zijn erg blij met deze transactie, niet alleen omdat het de trend bevestigt dat ook in België de residentiële sector door een toenemend aanbod groeit, wat op zijn beurt institutionele beleggers aantrekt en een rendabele alternatieve belegging blijkt te zijn, maar ook omdat deze transactie ons nieuw departement in residentieel vastgoed binnen het Capital Markets team een vliegende start geeft.”, zegt Adrian Glatt, Head of Capital Markets JLL Belux.

Hij gaat verder: "We zijn erg blij dat we onze klant, een particuliere belegger, met succes hebben geadviseerd over deze verkoop aan een institutionele belegger en we kijken ernaar uit om ons residentiële departement verder te laten groeien en uit te breiden.  


About JLL

JLL (NYSE: JLL) is a leading professional services firm that specializes in real estate and investment management. Our vision is to reimagine the world of real estate, creating rewarding opportunities and amazing spaces where people can achieve their ambitions. In doing so, we will build a better tomorrow for our clients, our people and our communities. JLL is a Fortune 500 company with annual revenue of $16.3 billion, operations in over 80 countries and a global workforce of more than 93,000 as of September 30, 2019. JLL is the brand name, and a registered trademark, of Jones Lang LaSalle Incorporated.

For further information, visit JLL.be