Banimmo verkoopt haar residentieel project van 5ha in Vilvoorde

In de avond van 18 september hebben Banimmo en ACASA Group de akte getekend voor de verkoop van de site Groenloo in Vilvoorde (Koningslo)

september 19, 2018

ACASA Group is een sterk groeiende familiale astgoedontwikkelaar uit het Gentse met een jaarlijks verkoopvolume van ca. 120 wooneenheden, actief in Vlaanderen en Brussel. Deze aankoop kadert, naast 3 projecten van gemiddeld 100 units op de as Antwerpen – Brussel, in de verdubbeling van haar activiteiten binnen de 5 jaar.

Deze site van 5ha, die momenteel een mix biedt van kantoren en logistieke infrastructuur, zal in de toekomst omgebouwd worden tot een residentieel complex. Het RUP, waarvoor de aanvraagprocedure 2 jaar geleden door Banimmo werd ingezet, werd in maart 2018 goedgekeurd door de bevoegde instanties. Het staat de ontwikkeling toe van 220 wooneenheden in een landelijke en groene wijk. Op dit moment loopt er nog en beroepsprocedure tegen het RUP.

Banimmo heeft besloten om dit project te verkopen omdat de vennootschap, in het kader van haar nieuwe strategie, niet verder wenst te investeren in een residentiële activiteit.

De verkoopprijs bedraagt € 11,850 miljoen, wat licht boven de boekwaarde van het goed ligt (die gelijk is aan de expertisewaarde van eind 2017).

De cash die uit deze transactie voortvloeit, zal aangewend worden voor de toekomstige bouw van multi-tenants kantoorgebouwen in Gent (op Veld 5 van The Loop, met een partner) en in Ans, alsook van een nieuw Build-to-Suit project in Waals-Brabant (dat zich in een finale onderhandelingsfase bevindt).

De transactie werd begeleid door Jones Lang LaSalle als exclusieve vertegenwoordiger van Banimmo.

Bron: Banimmo