Bezetting van kantorensite Post X stijgt tot boven de 90% door aantrek van 6 nieuwe huurders

Post X, de gloednieuwe kantorensite naast het station van Berchem en aan de Antwerpse Ring, weerspiegelt de opbloei van de Vlaamse kantorenmarkt

maart 14, 2019

Reeds tijdens de bouwfase wist Iret Development belangrijke corporates, zoals Proximus, KPMG, EY en Coolblue te bekoren door de troeven van de site.  Ondertussen zijn ook 6 nieuwe huurders, goed voor een totaal van 16.000m2, hun verhuis aan het voorbereiden: Arcadis, Philip Morris Benelux, AMS Sensors, CM, GSJ Advocaten en Bol.com.

De uitstekende bereikbaarheid, zowel met de wagen als de trein, ligt aan de basis van dit succes. De mobiliteitsgeest van medewerkers evolueert en Post X beantwoordt aan deze vraag met een station én een autostrade naast de deur.  Begin maart werd zelfs boven de Singel een voetgangersbrug tussen Post X en het station van Berchem geïnstalleerd. Deze brug zal in het bijzonder de mobiliteit vergemakkelijken van de medewerkers van Post X die gebruik maken van het openbaar vervoer van de NMBS en De Lijn.

Met de huidige verkeersproblematiek en “war of talent” is het dus begrijpelijk dat toonaangevende werkgevers met betrekking tot dit aspect geen risico’s nemen.  

In april 2019 openen de eerste zaken in het facilitair centrum, dat ten dienste zal staan van de professionele gebruikers van de site, maar ook zal openstaan voor buurtbewoners, passanten en het brede publiek. De huurders kunnen zo gebruik maken van de supermarkt (Lidl), de fitness, het hotel (Park Inn) en het business center (Spaces). 

Binnen enkele maanden zal dus meer dan 90% van de site in gebruik zijn.

Het team van vastgoedadviseur JLL begeleidde het grootste deel van deze transacties. Op heden zijn er nog mogelijkheden tot het huren vanaf +/-500m².