JLL aangesteld als exclusieve beheerder van Belval Plaza Shopping Center in het Groothertogdom Luxemburg

JLL werd in exclusiviteit gemandateerd voor het beheer van Belval Plaza Shopping Center in het Groothertogdom Luxemburg

juni 21, 2018

 Dit winkelcentrum, gelegen in Esch-sur-Alzette, bestaat uit 2 gebouwen aan weerszijden van de Avenue de Rock’n’Roll en omvat in totaal 87 winkelpanden – met daarin onder andere 12 cafés en restaurants, een fitnesszaal (Body Addict) en een cinema – verspreid over 35.000m². De belangrijkste merken zijn Saturn, Kinepolis, Delhaize, H&M en Action. Eind augustus zullen 4 nieuwe winkels (Esprit, So Brands, Kid’s Shoes en Shuh King) de deuren openen en tegen het einde van het jaar komen er nog 3 winkels bij.

Belval Plaza Shopping Center bevindt zich op de site van de voormalige ijzer- en staalfabriek van Arcelor Mittal, een nieuwe wijk in totale herontwikkeling sinds 2002 onder impuls van Agora, een associatie tussen Arcelor Mittal en de Luxemburgse Staat. Al meer dan een decenium  lang transformeert dit project de ijzer- en staalzone van Belval in een moderne stadswijk. Het project omvat al een campus van de Universiteit van Luxemburg, de Rockhal, de 2 gebouwen van Belval Plaza Shopping Center – respectievelijk ingehuldigd in 2008 en in 2010 – alsook talrijke woningen en de kantoren van verscheidene bedrijven zoals Royal Bank of Canada, de Dienst voor Arbeidsvoorziening, Banque Pictet, Luxembourg Institute for Science and Technology.

Jaarlijks kan Belval Plaza Shopping Center rekenen op iets meer dan 7.000.000 bezoekers en een continue toestroom overdag, ‘s avonds en tijdens het weekend dankzij de cinema Kinepolis en de restaurants van het winkelcentrum die meer en meer volk aantrekken. Bovendien is de site makkelijk toegankelijk dankzij het station van Belval en zijn er 1200 parkeerplaatsen.

Voor JLL gaat het om een eerste mandaat voor het beheer van een shopping center in het Groothertogdom Luxemburg. Het Retail Management departement van JLL, opgericht in 2016, heeft inmiddels 4 shopping centers in portefeuille : Belval Plaza Shopping Center, Docks Bruxsel, de Toison d'Or-galerij en Stockel Square in Brussel. 

Een lokaal team ontfermt zich ter plaatse over het dagdagelijkse beheer van het winkelcentrum onder toezicht van Helga Cosyns, Head of Retail Management Belux, Shopping Centres and Retail Parks.

«JLL verheugt zich erop om Belval Plaza Shopping Center in haar beheerportefeuille op te nemen. Het is een zeer mooie managementopportuniteit in Luxemburg, op een site die in volle groei is en met een groot potentieel voor verdere ontwikkelingen. Belval Plaza maakt integraal deel uit van de transformatie van de site in een moderne stadswijk en het is een boeiende uitdaging om het openbloeien van deze wijk te ondersteunen vanuit haar kloppend hart, haar winkelcentrum.» besluit Helga Cosyns, Head of Retail Management Belux, Shopping Centres and Retail Parks.​