Nieuwsbericht

JLL verkoopt voormalige Coca-Cola bottelarij in Hasselt aan Futurn

mei 20, 2021

BRUSSEL, 20 mei 2021JLL vindt in opdracht van Group MC een koper voor de voormalige Coca-Cola bottelarij in de Sasstraat in Hasselt.


In 2014 voerde Coca-Cola Enterprises Belgium een sale & lease back uit voor haar distributiecentrum in Hasselt. Coca-Cola verkocht toen de gehele site en huurde de helft terug. De koper betrof Group MC uit Hasselt, een familiale investeringsmaatschappij die zich naast haar activiteiten in de vastgoedwereld ook toelegt op het verstrekken van risico- en groeikapitaal aan kleine en middelgrote ondernemingen.

 

De bedrijfssite in kwestie bevindt zich aan het kruispunt van de Sasstraat met de Trichterheideweg, tussen de Hasseltse Ring en het Albertkanaal. Het bestaat uit een industrieterrein van 4,3 hectare, met daarop in totaal 19.427 m² magazijnruimte in combinatie met 1.604 m² kantoorruimte. Naast Coca-Cola is het gebouw ook verhuurd aan Rexel, Omerus Gerechtdeurwaarders, The Moose Experience en Z33 en biedt het een interessant herontwikkelingspotentieel.

 

In het najaar van 2020 stelde Group MC de vastgoedmakelaar JLL exclusief aan om haar te begeleiden in het verkoopproces van deze site. Nog voor de jaarwisseling bereikten Group MC en Futurn een akkoord. Futurn is een specialist in de (her-)ontwikkeling van bedrijfsvastgoed en vormt bestaande sites om tot een innovatieve mix van duurzame industriële gebouwen, kantoren, showrooms en zelfs projecten op maat. Het project is, naast bedrijvenparken Ekkelgaarden en Heros, de derde herontwikkeling op rij van Futurn in Hasselt. Momenteel is het masterplan in opmaak met als doel binnen de komende maanden de bouwaanvraag voor de herbestemming in te dienen.

 

About JLL


JLL (NYSE: JLL) is a leading professional services firm that specializes in real estate and investment management. JLL shapes the future of real estate for a better world by using the most advanced technology to create rewarding opportunities, amazing spaces and sustainable real estate solutions for our clients, our people and our communities. JLL is a Fortune 500 company with annual revenue of $16.6 billion, operations in over 80 countries and a global workforce of more than 91,000 as of December 31, 2020. JLL is the brand name, and a registered trademark, of Jones Lang LaSalle Incorporated. For further information, visit jll.be