Helga Cosyns

Head of Retail Management & Strategic Consulting

Helga Cosyns is hoofd van het JLL Retail Management & Strategic Consultancy departement voor België en Luxemburg.

Helga vervoegde het team in 2016 als teamleidster met als doel het totaal nieuwe Retail Management departement op te richten. Zij staat aan het hoofd van een team of 20 medewerkers werkzaam in de Brusselse kantoren evenals in de shopping centra onder beheer, gelegen in België en Luxemburg. Het team is gespecialiseerd in shopping center management en strategische commerciële raadgeving voor nationale en internationale klanten.

Helga is sedert 30 jaar gepassioneerd door retail, en heeft bijgevolg een diepgaande expertise en een lang track-record met vele institutionele eigenaars en ontwikkelaars van shopping centra en levert hen eveneens strategisch retail, commercieel ontwikkelings- en managementadvies.   

Eerder werkte ze als head of Real Estate & Commercial Development voor de Belgische luxe lederwarenfabrikant Maroquinerie Delvaux en nadien als strategisch consultant in commerciële ontwikkeling voor verschillende retailers maar ook voor eigenaars van shopping centra. Ze was eveneens gedurende een aantal jaren de shopping center director van het Brusselse symbolische Woluwe Shopping Center.

Ondanks dat Helga Marketing studeerde, richtte ze zich vanaf haar eerste werkdag tot een puur commerciële activiteit en is nog steeds sterk gepassioneerd door retail.

Helga spreekt vloeiend Frans, Nederlands en Engels.