John Forrest

Global Chief Executive Officer, Corporate Solutions

John leidt JLL's wereldwijde Corporate Solutions business, die strategie, diensten en technologie levert aan bedrijven en publieke instellingen wereldwijd.

John is een JLL-leider met een lange staat van dienst. Hij begon in 1992 zijn carrière als managementtrainee in het kantoor in Sydney. Sindsdien heeft hij over de hele wereld gewerkt voor de diverse businesslines van JLL en heeft hij oplossingen op maat gemaakt voor een aantal van 's werelds grootste investeerders en bedrijven. In de loop van zijn carrière heeft hij gewerkt bij JLL Investor Services, Funds Management, Research en Capital Markets.

John begon zijn huidige rol als Global and Americas CEO van Corporate Solutions in 2014. Eerder was hij gevestigd in Singapore, waar hij leiding gaf aan de Corporate Solutions business voor de regio Azië-Pacific.

John is gevestigd in Chicago en maakt deel uit van het senior global leadership team van JLL, dat verantwoordelijk is voor de strategische richting van het bedrijf. Hij is ook de wereldwijde supporter van JLL's Health & Safety en Supply Chain Management & Procurement praktijk en de corporate client advisory board. 

 John speelt een belangrijke rol in de fusie- en overnameactiviteiten die de kernactiviteiten versterken en de dienstverlening van JLL uitbreiden met nieuwe diensten. Technologie is de afgelopen jaren een belangrijk aandachtsgebied geweest. Onlangs heeft John gewerkt aan de acquisitie van facilitair dienstverlener SaaS pionier Corrigo, de smart building specialisten van CoR Advisors, technologisch gedreven adviesbureau Advanced Technologies Group en BRG, een leider op het gebied van commerciële vastgoedtechnologie, werkplek-, verhuis- en verhuisdiensten. 

 Als geboren Australiër heeft John een MBA van Macquarie University, Sydney en een Bachelor's Degree in Land Economics van de Universiteit van Western Sydney. Hij is lid en voormalig Global Board Director van CoreNet Global en lid van het Economist Network en de Australian Property Council.