Lid van de Nederlandse JLL Board met een algemene verantwoordelijkheid voor alle Leasing, Tenant Representation, Corporate Solutions, Strategic Consultancy en Mid Cap Investment-activiteiten in Nederland, specifiek voor de regio Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven. In de sectoren Kantoren en Industrieel & Logistiek.

Olaf Vogelaar begon 13 jaar geleden als stagiair bij Troostwijk Makelaars, het kantoor dat later is overgenomen door JLL, en schreef hij een scriptie over de bedrijfsruimtemarkt. Zijn scriptie werd later nog veel gebruikt binnen het bedrijf. Al tijdens zijn stage bood JLL hem een traineeship aan binnen het Agency team Utrecht. 

Na een paar jaar kreeg Olaf de mogelijkheid om adviseur te worden binnen het Tenant Representation team. Vanuit deze rol heeft hij diverse gebruikers zoals o.a. Bol.com, Unit4, ABN AMRO, Ingram Micro, VO/PO Raad bij hun vastgoedstrategie mogen adviseren. Niet lang daarna kreeg Olaf de verantwoordelijkheid voor het toenmalige kantoor van JLL in Utrecht en bijbehorende dienstverleningen. 

Een aantal jaar geleden werd Olaf gevraagd om alle Agency teams in Nederland aan te gaan sturen met als doel een ONE JLL aan- en verhuurteam te organiseren. Dat is zeer succesvol geworden en deze ambitie heeft Olaf doorgezet als MT-lid binnen zowel de Agency teams als de Occupiers teams. Recent is het Occupiers services team (Corporate Solutions) omgevormd zodat het voor iedere gebruiker mogelijk is om van JLL’s full-service en integrale dienstverlening gebruik te maken. 

Naast zijn baan, waar Olaf iedere dag met veel plezier naartoe gaat, geniet hij van zijn gezin. Zijn grote liefde Victorien, en zijn twee dochters, Lievien en Odiel, vormen zijn basis. Nog iedere dag verbaast hij zich inzichten van de kleine dames en maken ze hem vaak en veel aan het lachen. Daarnaast kick bokst Olaf twee keer per week, loopt hij hard en werkt hij graag in de tuin. Ook drinkt hij graag een biertje in de kroeg met vrienden.