Timo Tschammler

Chief Executive Officer, Germany

Chris is verantwoordelijk voor de bedrijfsstrategie en de activiteiten van JLL in Duitsland.

Timo’s vastgoedcarrière begon in 1996 met een vastgoedgericht diploma in Business Administration, waarna hij een aantal senior functies beklede in verschillende hoofdsteden van Europa.  

Internationale investeringsbanen bij Atis Real Auguste Thouard (nu BNP Paribas Real Estate) en DTZ (nu Cushman & Wakefield) brachten hem naar Parijs en Londen. Hij keerde terug in zijn geboorteland Duitsland als Country Head bij DTZ, voordat hij in 2012 bij JLL kwam werken. 

In 2017 maakte hij promotie tot zijn huidige rol, met een mandaat om de positie van JLL als marktleider in Duitsland te versterken. Concreet bekijkt hij hoe hij het dienstenaanbod van JLL kan verbeteren en diversifiëren, waarbij hij zowel organische als overnamemogelijkheden verkent. Daarnaast zet hij zich in voor het digitaliseren en automatiseren van handmatige werkprocessen en heeft hij externe samenwerkingsverbanden met technologiedeskundigen opgezet om medewerkers te helpen innovatiever en creatiever te denken. 

Op zijn vastgoedreis heeft Timo een leidende rol op zich genomen in tal van brancheorganisaties, is hij een commentator voor de media en medeauteur van verschillende technische boeken. 

Als hij niet aan het werk is, is Timo hard aan het trainen om zijn marathontijd te verbeteren. Hij en zijn vrouw zijn de trotse eigenaren van twee Chihuahua’s en ze ontspannen door te reizen of tijd door te brengen met familie en Timo's vijf peetkinderen.